Zo voorkom je ongewenste gasten bij je BBQ

voordeur
Foto: Unsplash/Margaret Polinder

Het zonnetje schijnt en dat betekent dat het geschikt weer is om de barbecue aan te steken! Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten. Eigenlijk kun je alles bereiden op de barbecue. Van groenten tot vlees en zelfs desserts kun je van de barbecue eten. Het smaakt allemaal net even anders van de barbecue dan dat je de gerechten bereid in de oven. Die heerlijke rooksmaak maakt het toch altijd weer speciaal.

Er komt natuurlijk altijd rook vrij bij een barbecue en op nieuwsgierige achtertuin bezoekers zit dan niemand te wachten. De oplossing? Koop een cilinderslot om ongewenste gasten te voorkomen.

Cilinderslot

Een cilinderslot maakt het moeilijk om ongewenste gasten binnen te laten komen. Een deur-cilinderslot is bijna onmogelijk om uit te boren. Dit komt door de bescherming van de stalen pinnen. Daarnaast zijn cilindersloten wettelijk beschermd tegen kopiëren.
Je kan kiezen uit een cilinderslot met of zonder certificaat. Dit houdt in dat je bij een cilinderslot met certificaat alleen sleutels extra bij kunt laten maken op vertoon van een certificaat. Hierdoor kunnen er nooit sleutels worden gekopieerd buiten jouw medeweten om.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een SKG-keurmerk. Dit staat voor ‘Stichting Kwaliteitscentrum Gevelbouw’, een onafhankelijke instantie die erop toeziet dat veiligheidsproducten op het gebied van sterkte en duurzaamheid aan bepaalde eisen voldoen. Het SKG-keurmerk heeft twee verschillende opties. Je kunt kiezen uit twee sterren of drie sterren. Het verschil zit in het aantal sluitingen. Als je kiest voor twee sterren zullen inbrekers tot drie minuten vertraging oplopen bij het inbreken in een woning. Kies je voor drie sterren dan zullen inbrekers vijf minuten vertraging oplopen bij gebruik aan goed gereedschap.

Soorten deur-cilindersloten

Een profielcilinderslot is een cilinderslot zonder de behuizing, dus alleen de cilinder waar je de sleutel insteekt. Een profielcilinder is aan beide kanten te bedienen met een sleutel en is voorzien van boorbeveiliging. De cilinder is beschermd tegen lock-picking en kopsleutels. Ze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Naast een profielcilinder kun je ook kiezen voor een half cilinderslot. Een half cilinderslot is de perfecte optie als de deur aan één zijde afgesloten moet worden. Deze cilinder heeft een verstelbare sluiting, waardoor deze altijd toegepast kan worden. Ook deze cilinder is beschermd tegen lock-picking en kopsleutels en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Als laatste kun je kiezen voor een knopcilinder. Deze cilinder is aan één zijde te bedienen met een sleutel en aan de andere zijde met een knop, dit zorgt voor extra gebruiksgemak. Met deze cilinder kun je makkelijk de deur openen zonder een sleutel. De knopcilinder is beschermd tegen lock-picking en kopsleutels en daarnaast ook voorzien van antikerntrek-beveiliging en boorbeveiliging. Deze kun je ook in verschillende afmetingen verkrijgen.