Perfect plafond in een handomdraai

plafond schilderen

Eén van die vervelende klusjes in huis is het plafond sauzen. Maar, als je dit in één keer goed doet hoef je er de komende jaren niet meer naar om te kijken. Een plafond sauzen lijkt makkelijk, maar is het niet. Als je het sauzen verkeerd aanpakt liggen zelfs blessures op de loer. Maar, wanneer je deze tips opvolgt, komt het zeker goed.

Zorg voor de juiste spullen

Klinkt logisch, maar je vergeet al gauw iets waardoor je niet verder kunt met je klus. Erg vervelend! Zorg daarom dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt liggen zodat je lekker in één keer door kunt werken. Tussendoor stoppen met sauzen van je plafond is namelijk niet slim, dit veroorzaakt oneffenheden. Dat wil je niet! Een plafond sauzen doe je vaak als je een nieuw huis hebt gekocht. Dan is het huis toch nog leeg, dus pak je dit direct even mee. Is je huis niet leeg? Zorg dan dat de spullen die blijven staan goed afgedekt zijn met zeil of doeken en plak alles goed af. Zorg dat je goede rollers en verlengsteel, verfbakken en emmers met roosters hebt. Een kwast voor de randjes en natuurlijk de muurverf of latex. Zeker weten dat je goede verf hebt? Kies dan voor Sikkens. Voor elke schilderklus heeft Sikkens de perfecte verf, lak of beits. Of je nou een doorgewinterde professional bent of een fanatieke doe-het-zelver.

Repareren en schoonmaken

Schoonmaken? Een plafond? Jazeker. Voor het beste resultaat is het verstandig het plafond eerst te ontvetten. Dit is helemaal belangrijk wanneer je bijvoorbeeld in een keuken gaat sauzen. Gebruik hiervoor een goede ontvetter of allesreiniger. Zitten er gaten, scheuren of oneffenheden in het plafond? Repareer dit dan met een vulmiddel en laat dit goed droger voordat je begint met sauzen. Is je plafond pas nieuw gestuct? Strijk het plafond dan eerst voor met een voorstrijkmiddel. Dit voorkomt ongelijke zuiging en zorgt voor een strak resultaat.

Klaar om te sauzen

Heb je alle voorbereidingen getroffen en heb je de juiste spullen in huis? Dan ben je klaar om te sauzen. Ga je voor wit of durf je het aan het plafond een andere kleur te geven? Dezelfde kleur als de muren bijvoorbeeld. Welke kleur je ook kiest, de werkwijze is hetzelfde. Zorg dat je de verf goed roert zodat de kleur goed mengt en giet de verf in een verfbakje. Begin voor het mooiste resultaat met de randen. Gebruik hiervoor een 10cm roller en voor de moeilijk te bereiken hoekjes een kwast. Wanneer je dit klaar hebt giet je de verf in een grotere verfbak. Zorg voor een goede verdeling op de roller. Gebruik een verlengstok, dan ben je lekker snel klaar. Ga vlak voor vlak te werk en rol alles nog even na in één richting en klaar ben je!