Damien Hirst vult restaurant met klassieke sculpturen

Damien Hirst
Foto’s: Bacchanalia London

Een bacchanaal is volgens Wikipedia een samenkomst van meerdere personen die gepaard gaat met een grote of overmatige alcoholconsumptie. Of dat nu de exacte bedoeling is van het nieuwe restaurant Bacchanalia is even de vraag, maar het spectaculaire interieur nodigt daartoe wel een beetje uit.

Het restaurant serveert een mediterrane keuken met een focus op Griekenland en heeft een zeer indrukwekkende wijnkaart. Daar hoort een passend interieur bij. Martin Brudnizki Design Studio nodigde hiervoor onder andere kunstenaar Damien Hirst uit. Hij leverde een aantal sculpturen die aan het plafond zijn komen te hangen. De engelachtige figuren zijn omringd door gevleugelde leeuwen en eenhoorns. Ook zien we de mythologische Medusa met de slangen en Bacchus, de god van de wijn, de roes en de dronkenschap.

Muurschilderingen

Naast het werk van Damien Hirst vinden we in het interieur van Bacchanalia ook nog 79 klassieke beelden van 2.000 jaar oud en drie muurschilderingen van kunstenaar Gary Myatt. Dit allemaal bij elkaar opgeteld zorgt voor een indrukwekkend geheel. Zeker als je bedenkt dat het geserveerde eten ook van een behoorlijk hoog niveau is. Met Bacchanalia is Londen een opvallende hotspot rijker. Het restaurant is te vinden aan Mount Street in de wijk Mayfair.

Damien Hirst

Damien Hirst

Damien Hirst

Damien Hirst