Spectaculair gekleurde brug door Felipe Pantone

Felipe Pantone - Quick Tide
Foto’s: courtesy of the artist and Greenwich Peninsula

Greenwich Peninsula is een opkomende wijk in het oosten van Londen. Na jaren van bouwen en verbouwen begint de wijk nu tot bloei te komen. Dat komt onder andere door de vele openbare kunstwerken die er te zien zijn.

De laatste toevoeging aan het hippe straatbeeld is de installatie Quick Tide van de Argentijns-Spaanse kunstenaar Felipe Pantone. Op geheel eigen wijze doet hij met zijn werk onderzoek naar kleur en hoe kleuren zich onderling verhouden. Het resultaat daarvan is vaak spectaculair. Ook in dit geval kun je concluderen dat de kleurrijke kunst van Pantone werkelijk uniek en bijzonder is.

Voetgangersbrug

Quick Tide is een voetgangersbrug die wandelaars op eenvoudige wijze van Peninsula Square naar het Thames Path langs de gelijknamige rivier brengt. Door te spelen met kleur en de vormen van de brug krijgt iedereen die hier loopt het gevoel een surrealistische wereld te betreden. Ook heeft het moment van de dag invloed op hoe je het kunstwerk ervaart. Bij fel daglicht zal de brug er totaal anders uitzien dan na zonsondergang.

Deze installatie is het eerste werk in de openbare ruimte van Felipe Pantone in het Verenigd Koninkrijk. Quick Tide is gebaseerd op een serie voorstudies die de kunstenaar heeft gedaan onder de noemer SUBTRACTIVE VARIABILITY. Hierbij keek Pantone naar hoe de verplaatsing van het licht invloed heeft op kleuren.

Felipe Pantone - Quick Tide

Felipe Pantone - Quick Tide

Felipe Pantone - Quick Tide

Felipe Pantone - Quick Tide