Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe gaming laptop in topconditie blijft. 3 tips

gaming laptop

Gaming, we kunnen er tegenwoordig niet meer zonder. Van heuse game nights met vrienden tot een snel spelletje tijdens het wachten bij de tandarts. Naast gameconsoles en computers, wordt er ook steeds meer op mobiele apparaten gegamed. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, handheld gameconsole of gaming laptop. In deze blog willen we het over deze laatste categorie hebben. Want wanneer je een gloednieuwe gaming laptop hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel hebben dat deze lang meegaat en dus in topconditie blijft. In deze blog delen we graag drie tips met jou zodat je nog lang van jouw favoriete games op je nieuwe gaming laptop kunt genieten.

Tip 1: zorg dat je op de juiste manier omgaat met de laptopaccu

Wist je dat een laptopaccu veel sneller ‘slijt’ wanneer je er niet op de juiste manier mee omgaat? Een veelgemaakte fout is om de laptop bij thuisgebruik continu aan de netstroom te leggen. Dit is echter zeer schadelijk voor de accu. Laat de gaming laptop daarom gewoon op de accu werken totdat het batterijpercentage tot ongeveer 25 procent is gedaald en laad de laptop daarna pas op. Dit verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk.

Wat echter ook erg schadelijk is voor de batterij, is de laptop helemaal leeg laten lopen. Ook dit kun je het beste zoveel mogelijk voorkomen. En tot slot: zorg dat de accu niet wordt blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen. Sterk wisselende temperaturen zijn niet goed voor de levensduur van de accu. Laat je gaming laptop daarom ook nooit in de auto liggen. In de zomer kan het hier snikheet worden, terwijl de temperatuur in de winter beneden het vriespunt kan komen.

Tip 2: vervoer je gaming laptop altijd in een speciale laptoptas

Een laptoptas is speciaal ontworpen om jouw gaming laptop veilig in te vervoeren. Deze tassen zijn namelijk voorzien van extra stevige, gevoerde compartimenten om schokken en stoten op te vangen. Veel apparatuur is hier niet goed tegen bestand en dat geldt ook zeer zeker voor laptops. Door te kiezen voor een waterdichte laptoptas hoef je bovendien niet bang te zijn dat jouw gaming laptop beschadigd raakt tijdens een regenbui.

Tip 3: verwijder regelmatig het stof uit de behuizing

Hoe goed je ook je best doet om het te voorkomen, geen enkele laptop kun je 100 procent stofvrij houden. Om af te koelen, zuigen laptops namelijk lucht (met stof!) aan. Hierdoor komt er dus stof in de behuizing terecht. Het grootste deel van alle laptop problemen is helaas te wijten aan dit stof. Door het stof in de behuizing kan de laptop niet goed meer koelen, waardoor de temperatuur toeneemt. Hierdoor kan de laptop traag worden, harder beginnen te blazen of zelfs het loodje leggen. Erg belangrijk dus om regelmatig het stof uit de behuizing te verwijderen!