De meest populaire decoratietrends van dit seizoen

interieur

Het is 2023 en dat betekent; tijd voor kleur! Uitgesproken interieurs met bijzondere meubels en felle kleuren, waarin geen kleurencombinatie te veel is voor het interieur. Wie durft? Niets is te gek in 2023! in dit artikel lichten we je in over de meest populaire decoratietrends van dit seizoen.

Sprekende kleuren 

Felle kleuren zijn dit jaar helemaal terug! Dit seizoen is iedere kleurencombinatie mogelijk. Dat betekent dat we klaar zijn met de beige naturals en overgaan op sprekende kleuren. Hoe feller, hoe beter. Of je nu gaat voor de basiskleuren, rood, geel, blauw of juist een thema; ‘alles roze!’. Het mag allemaal dit jaar. En de kleuren stoppen niet alleen bij een eyecatcher van een muur, maar druppelen door in de andere onderdelen van het interieur. Van bijzettafeltjes tot banken, dit jaar mag alles in kleur verschijnen.

Bloemen en veren 

Droogbloemen, kunstbloemen, echte bloemen, bloemen in vazen en bloemen in het behang. We zijn dit seizoen gek op bloemen en ze worden vergezeld door een rijke overdaad aan veren. Veren aan lampen, veren aan kussens, veren in een vaas. Ook hierbij kun je helemaal los gaan met allerlei soorten kleuren. Kunstbloemen komen dit jaar ook weer helemaal terug, en dat is niet gek als je bedenkt dat ze langer meegaan en in allerlei te gekke kleuren kunnen worden geverfd. Van goud tot glitter tot fel geel, alles kan met kunstbloemen en veren, helemaal als je ze combineert.

Een collectie aan kussens

Het zal je niet verrassen, maar ook van harte welkom in het interieur zijn kussencollecties. Less is a bore en kussens zijn de ideale uitkomst als je je woning een rijke uitstraling wil geven. Van prints tot materiaal, maat en uitvoering, je kunt eindeloos combineren als het om kussencollecties gaat. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan het comfort. Van belang bij het creëren van een waardige kussencollectie, is ook de kwaliteit van het binnenkussen dat je kiest. Het zou zonde zijn van je mooie kussenhoes als deze niet tot zijn recht komt door een te slap binnenkussen.

Urban Jungle 

Ook de urban jungle is nog steeds erg populair en erg goed te combineren met alle trends die we hierboven noemden. Een kleurrijke en comfortabele urban jungle, dat roept toch meteen al een heerlijk beeld op! Combineer je bloemen met planten, denk ook aan creatieve manieren om je planten te installeren, hangplanten aan kasten, stevige ‘waslijnen’ of richt een plantenkast in.

Kortom, het interieur is in 2023 de plek om te experimenteren met kleur, details en kamerplanten. Maak er een feestje van, en we durven te garanderen dat ook je visite onder de indruk is van jouw interieur.