Barbie komt naar het Design Museum in Londen

1962 Barbie Dream House
Barbie Dream House, 1962. Foto: Mattel

De hype rondom Barbie is nog lang niet voorbij. Het Design Museum in Londen pakt lekker door met een heuse Barbie-expositie in 2024. Samen met Mattel zullen er unieke stukken uit de archieven van Barbie getoond worden.

De reden voor de expositie is niet alleen het succes van de film van Greta Gerwig, maar ook het feit dat Barbie haar 65ste verjaardag viert in 2024. Dat zal dus resulteren in Barbie’s uit meer dan zes decennia. Curator Danielle Thom kijkt zowel naar het prille begin waarin Ruth Handler een pop voor haar dochter Barbara ontwierp tot iconische Barbie’s uit de periode erna. Er zijn natuurlijk niet alleen poppen te zien, maar ook huizen, meubels, kleding, voertuigen en andere accessoires.

Tim Marlow, directeur en CEO van het Design Museum: “Barbie is een van de meest herkenbare merken ter wereld en zoals we onlangs hebben gezien, evolueert haar verhaal met elke nieuwe generatie. Ik ben heel blij dat we kunnen aankondigen dat we van plan zijn de 65e verjaardag van Barbie te vieren met een grote tentoonstelling, en ik wil Mattel bedanken voor de samenwerking met ons via hun uitgebreide archief om ons te helpen dit verhaal te vertellen. We kijken ernaar uit om volgend jaar een hele reeks opvallende objecten tentoon te stellen, waarvan sommige bekend zijn, maar vele nog nooit eerder hebben gezien, om de evolutie van design door de decennia heen van Barbie’s wereld te laten zien.”

De tentoonstelling zal openen op 5 juli 2024 en zal lopen tot en met 23 februari 2025. In het voorjaar van 2024 zal de kaartverkoop beginnen. Wie zeker wil zijn van een kaartje op de gewenste datum doet er goed aan om zich aan te melden voor de nieuwsbrief van het Design Museum.

Day to Night Barbie 1985. Foto: Mattel
Day to Night Barbie 1985. Foto: Mattel