Recensie: Pulled Apart By Horses – Tough Love.

tough love packshot

Pulled Apart By Horses, goeie bandnaam als je het mij vraagt. Het klinkt heftig en dat klopt ook wel als je naar het album luistert. De openingstrack V.E.N.O.M, tevens eerste singel van het album, stort meteen een bak energie over je heen waar je U tegen zegt. Het gitaarwerk is rauw maar lekker, het drumwerk is gewoon raak, voeg daar de hyperactieve zang van Tom Hudson bij en klaar is de bak energie.

Mengelmoes van stijlen
Het album is een mengelmoes van verschillende stijlen, punk, grunge, post-hardcore en zelfs af en toe stoner. En dit mengen doet de band goed, het album is van begin tot einde een energiek, heftig maar lekker. Was het de eerste luisterbeurt nog even wennen aan het drukke, snelle geluid en het tempo waarmee alles elkaar opvolgt, na verschillende keren luisteren had ik wel door dat het goed zat. Ik kon maar moeilijk stil blijven zitten en iedere luisterbeurt ging de volume knop ietsjes omhoog.

Kortom een album wat vanaf de start recht in je gezicht knalt en dit bij iedere track blijft doen tot de laatste aan toe. Met als persoonlijke hoogtepuntjes: Shake Off The Curse/ Some Mothers/ Wildfire, Smoke and Doom en Bromance Aint Dead.

Op 25 februari 2012 speelt de band in de Sugar Factory in Amsterdam.

Hein de Rooi