Recensie: Thuis koken met Ferran Adrià

thuis koken met ferran adria
thuis koken met ferran adria

Het probleem met kookboeken van sterrenkoks is dat het vaak te lastig is om er iets uit te maken. Dit boek van Ferran Adrià is daarop een positieve uitzondering. Waar zijn vorige boek nog een overzicht was van de indrukwekkende gerechten die hij de gasten van El Bulli voorschotelde, dit kookboek bestaat uit handige menu’s die je elke dag klaar kunt maken.

Thuis koken met Ferran Adrià in namelijk gevuld met de recepten voor de gerechten die hij dagelijks maakte (of liet maken) voor zijn keukenbrigade. Dit blijken doodnormale dingen te zijn als pasta, salade, vis, soep en fruit. Zaken die jij en ik ook dagelijks eten. De recepten zijn goed te volgen doordat ze voorzien zijn van foto’s die stap voor stap de handelingen uitleggen. Dit maakt dit boek ook zeer geschikt voor beginnende koks. Ook de praktische tips voorin in het boek sluiten daar bij aan.

Niet duur

Toch is het boek ook uitermate geschikte voor de (hobby)kok met wat meer ervaring. Het is natuurlijk altijd fijn om wat tips te krijgen van een grootmeester uit het vak. Bovendien zijn de recepten echt heel goed. Ze blinken uit in eenvoud, bestaan uit ingrediënten die makkelijk te krijgen en niet te duur zijn. Precies wat iedere kok die dagelijks voor zichzelf en anderen moet koken kan gebruiken. Alleen de watermeloen met hoestbonbons is een beetje vreemde eend in de bijt, maar wel een hele intrigerende.

watermeloen met hoestbonbons

PB132008 picnik