Recensie: Thug Kitchen – het officiële kookboek

grote bek, lekker eten

In de keuken van Thug Kitchen gaat het er eerlijk en rauw aan toe. Naast gezonde en lekkere recepten houden de mensen achter Thug Kitchen ook van een flinke portie vuilbekkerij.

Dat lijkt misschien een gimmick, maar dat is het niet. Het directe taalgebruik zorgt (bij mij in ieder geval) voor een hoop sympathie. Zo weten teksten als “Gerst is een verdomd lekkere graansoort” en “Het zit ook vol goede shit” mij eerder te overtuigen dat de droge teksten die in de meeste kookboeken staan.

Eye-opener

Naast het taalgebruik is Thug Kitchen ook nog in een ander opzicht opvallend: alle recepten zijn veganistisch en supergezond. Juist voor mensen die met een grote boog om dit soort termen heen lopen kan het boek een eye-opener zijn. Naast recepten staat Thug Kitchen ook boordevol met tips over hoe je lekker en gezond kunt eten.

Bovendien leren je ze allerlei basisvaardigheden en delen ze kennis. Dankzij het boek weet ik nu hoe ik zo’n nat blok tofu uit de supermarkt lekker knapperig kan maken. Deze smaakte heerlijk in de Pad Thai uit het boek. En dat van de vele recepten die ik al heb gemaakt. Normaal gesproken gebruik ik kookboeken voornamelijk om doorheen te bladeren en de plaatjes te kijken, maar Thug Kitchen is meer dan dat. Het is een handboek om gezonder en lekkerder te gaan eten. Fucking briljant!

grote bek, lekker eten

grote bek, lekker eten

grote bek, lekker eten

grote bek, lekker eten