High Cocktails: geestverruimende, non-alcoholische cocktailrecepten

High Cocktails
High Cocktails (foto’s © Floris Leeuwenberg)

High Cuisine en The Bulldog bundelen hun krachten en brengen samen het boek High Cocktails uit. Deze lancering is uniek, omdat dit het eerste boek is dat meer dan 20 alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten bevat.

High Cuisine is helemaal terug! Na het succes van hun documentaireserie uit 2019, waarin ze gerechten maakten met wiet en andere geestverruimende ingrediënten, lanceert High Cuisine nu een nieuw boek: High Cocktails. In samenwerking met coffeeshop The Bulldog leveren de twee Amsterdamse chefs Noah Tucker en Anthony Joseph baanbrekend werk door stimulerende, legale drankjes te creëren die je een buzz geven en alcoholische drankjes kunnen vervangen. De alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten werden ontwikkeld door Tucker (oorspronkelijk uit New York) en Joseph (oorspronkelijk uit Londen) in samenwerking met vier van de beste bartenders wereldwijd.

Revolutionaire recepten

Zoals gezegd sloeg het innovatieve High Cuisine voor dit revolutionaire cocktailboek de handen ineen met de legendarische coffeeshop The Bulldog. Deze eerste coffeeshop ter wereld werd in 1975 opgericht door Henk de Vries. Vanuit zijn oorspronkelijke zaak op de Amsterdamse Wallen bouwde hij sindsdien een heus imperium uit, met bars en winkels in verschillende landen.

Ook werkte High Cuisine samen met een selectie van de beste cocktailshakers uit binnen- en buitenland. Dat team bestaat uit Tess Posthumus (Amsterdam), Naushad Rahamat (Antwerpen), Ben Warren (Londen) en Joost Jansen (Amsterdam). Daarnaast schoven ook diverse experts op het gebied van geestverruimende middelen aan.

Uniek naslagwerk

Behalve unieke cocktailrecepten bevat het boek ook uitgebreide informatie over de geschiedenis van geestverruimende middelen. Bovendien is er uitvoerig geschreven over de actieve ingrediënten die worden gebruikt voor de cocktails. Dit maakt van High Cocktails niet alleen een receptenboek, maar ook een uniek naslagwerk.

Bijzondere samenwerking

De samenwerking is tot stand gekomen door Ruby de Vries, dochter van The Bulldog oprichter/eigenaar Henk de Vries. “Toen Noah en Tony mij hun boek High Cuisine Bites lieten zien was ik meteen verkocht. Ik hield van het concept van High Cuisine en had nog nooit zoiets gezien! Vanaf dat moment wist ik dat we dezelfde ideeën deelden en vanuit daar is de samenwerking ontstaan.” aldus Ruby.

Ook chefs Noah Tucker en Anthony Joseph zijn tevreden: “De samenwerking met The Bulldog voelde voor ons als vanzelfsprekend, we realiseerden al snel dat we veel dezelfde opvattingen en meningen delen. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld om onze culinaire inspanningen te versterken en High Cuisine te globaliseren. De samenwerking stelt zowel High Cuisine als The Bulldog in staat om opnieuw het voortouw te nemen en de manier waarop mensen naar kookkunst, cocktails en geestverruimende kruiden kijken te hervormen door middel van hoogwaardige hospitality ervaringen en producten.”

Wat vinden wij van het boek?

Allereerst valt de prachtige vormgeving van het boek op. De foto’s zijn een lust voor het oog. Het boek begint met een introductie van de mannen van High Cuisine en de mensen achter The Bulldog. Daarna komen de cocktailrecepten aan bod die werden bedacht in samenwerking met de bekende bartenders. Het boek sluit af met een uitgebreide index van welke geestverruimende planten er zijn gebruikt voor de cocktails. Dit lijstje is erg interessant, omdat er namen worden genoemd waarvan we niet eerder hadden gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kanna, Kratom en Blue Clitoria?

Als je het boek leest en de foto’s van de cocktails ziet, krijg je meteen zin om aan de slag te gaan. Sowieso is het interessant om drankjes te maken die wel een kick geven, maar geen alcohol bevatten. Echt leuk voor een feestje thuis, zeker in deze tijd! Wel moeten we zeggen dat het geen cocktails zijn die je makkelijk in elkaar draait. Zeker niet. Er gaat allereerst wel wat tijd zitten in het vinden van de ingrediënten en vervolgens moet je nog uitgebreid aan de slag in de keuken. Maar als het eenmaal is gelukt, dan zet je natuurlijk wel een fantastische en originele cocktail voor je gasten neer. Een aanrader!

High Cocktails wordt uitgegeven door Terra. Het boek is vanaf nu te verkrijgen via de website van The Bulldog.

High Cocktails

High Cocktails

High Cocktails - High Cuisine
De chefs Noah Tucker en Anthony Joseph
High Cocktails - The Bulldog
Henk de Vries, oprichter van The Bulldog

High Cocktails

High Cocktails
Ruby de Vries

High Cocktails