Recensie: Tom Egbers – Rory Storm

cover rory storm
Zijn nieuwste roman Rory Storm – Hoe de koning van Liverpool werd onttroond door The Beatles gaat over een andere liefde van Egbers: muziek. Alleen al de ondertitel van het boek maakt nieuwsgierig naar het verhaal. Na enkele bladzijden lezen blijkt al snel dat Tom Egbers een geweldig verhaal heeft gevonden.

Muzikale held

Het verhaal van Rory Storm heeft ook daadwerkelijk plaatsgevonden. Egbers heeft het omgezet in een prettig leesbare romanvorm. Daarbij kreeg hij uitgebreide hulp van de zus van Rory Storm (die eigenlijk Alan Caldwell heette). In het boek kom je alles te weten over Alan/Rory die eind jaren 50 de grote muzikale held van Liverpool was. Hij was goede vrienden met de jongens die later beroemd zouden worden als The Beatles, maar die stonden aan het begin nog in de schaduw van rockster Rory Storm.

Omdat je door de muziekgeschiedenis op voorhand al weet dat het verhaal niet helemaal goed af gaat lopen voor Rory -het zijn immers The Beatles die wereldberoemd zijn geworden- leest het boek als een spannende thriller waarvan je weet dat er iets tragisch gaat gebeuren, maar nog niet hoe en wanneer. Door de zeer uitgebreide research van Egbers krijgt de lezer een prachtig tijdsbeeld van een stad die zwaar heeft geleden in de Tweede Wereldoorlog, maar waarvan de jonge generatie inwoners door middel van opwindende nieuwe muziek hoopvol naar de toekomst kijken. Deze geromantiseerde biografie van Alan Caldwell/Rory Storm wil je dan ook in 1 ruk uitlezen.