Prachtige nieuwe videoclip voor The Beatles

Eind oktober kwam er een luxe heruitgave van het album Revolver van The Beatles uit. Hierop klinken de iconische liedjes mooier dan ooit. Bij het liedje I’m Only Sleeping is speciaal hiervoor een nieuwe videoclip gemaakt door Em Cooper.

De basis voor de muziekvideo zijn maar liefst 1300 met olieverf gemaakte schilderijen. Cooper maakte van deze schilderijen een vloeiend geheel waarin beelden via abstracte verfstreken in elkaar overvloeien. Em Cooper wilde met deze clip de wereld tussen slapen en ontwaken verkennen. Iets waar ze bijzonder goed in is geslaagd naar onze mening.

Em Cooper: “Het was een project waar ik vanaf het begin meteen een vonk voor voelde, en op de een of andere manier droeg bleef momentum tot het einde bij me. Ik hou van The Beatles. We luisterden naar dit lied op een bandje in de auto toen ik een kind was, en het lied zelf roept zo’n betoverende, lome, dromerige toestand op. In zekere zin was het mijn taak om die toestand te volgen met een penseel in mijn hand.”

Elk frame dat je ziet is dus door Em Cooper zelf met de hand geschilderd. Een klus waar ze maandenlang mee bezig was. Tijdens het werk begon de tekst van het liedje meer en meer indruk op haar te maken en ontdekte ze dat het nummer nu nog steeds hartstikke relevant is.