Recensie: Trackmania Turbo

Trackmania Turbo

Racegames heb je in vele soorten en maten. En dan heb je nog Trackmania. Deze unieke racegame is zeer populair op de PC en heeft nu de overstap naar de consoles gemaakt.

Bij Trackmania Turbo draait het om het neerzetten van de beste tijd. De circuits waar je dat op doet zij vaak extreem kort (denk: twee bochten en een heuvel), maar toch zeer uitdagend. Deze game is er namelijk een uit de categorie ‘easy to learn, hard to master’. Met de shoulderbuttons kun je gas geven en remmen en met je linkerpookje of de analoge knoppen stuur je. Dat is alles.

De perfecte race

Er zijn verschillende manieren om te spelen. De offline single player bestaat uit 200 circuits waar je een bepaalde tijd moet halen om een gouden, zilveren of bronzen medaille te halen. Mocht je voor goud willen gaan, dan zul je elke bocht en hindernis uit je hoofd moeten kennen en de perfecte race rijden. Gelukkig sta je met één druk op de knop (zonder laadtijd) bij het laatste checkpoint. Door te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen zul je uiteindelijk vol trots die gouden medaille pakken. Vergelijk het met het moment waarop je de Rainbow Road bij Mario Kart opeens foutloos kon rijden.

Trackmania Turbo

Andere opties zijn een hilarische twee-spelermodus waarbij ieder een deel van de besturing op zich neemt. Het betere teamwerk dat je vriendschap met je medespeler flink op de proef stelt. Ook is het mogelijk om je eigen tracks te bouwen. Niets is daarbij te gek. Ben je tevreden dan kun je deze online delen waarna vervolgens andere spelers gaan proberen hun beste tijd neer te zetten.

Als je rond gaat kijken in alle circuits die je online kunt spelen zie je echt de meest bizarre creaties voorbijkomen waar soms meer dan 100 auto’s tegelijk aan het racen zijn. Het is om jou om een goede tijd neer te zetten en dat valt nog niet mee. Gelukkig staat het speelplezier voorop en kun je je met Trackmania Turbo echt urenlang vermaken. Samen met Rocket League is Trackmania Turbo de coolste auto/racegame van dit moment.

Trackmania Turbo is nu verkrijgbaar voor de PS4 en de Xbox One.