Prachtige reflecties bij een Australisch zoutmeer

spiegel in zoutmeer

Een spiegel toont meestal een reflectie van onszelf of het verkeer om ons heen. Kunstenaar Murray Fredericks gebruikt spiegels om de horizon te verbreden en ons verder te laten kijken.

Voor het project Vanity versleept hij al jarenlang enorme spiegels in en rond het Eyremeer in Australië. Dit is een zoutmeer dat voor grote deel leeg staat. Waar het water is verdwenen of waar nog maar een klein laagje staat, is een spiegelglad oppervlak achtergebleven.

Laatste deel van de dag

Door juist op die plekken een spiegel neer te zetten, zorgt hij voor een surrealistisch beeld dat haast onnatuurlijk lijkt. Vooral aan het begin of het einde van de dag zijn hier bijzondere beelden te schieten. Zo zie je soms dat de omgeving donker is, maar de spiegel nog het laatste deel van de dag weerkaatst.

Volgens de fotograaf nodigen zijn foto’s uit tot wegdromen of mijmeren over andere werelden die ver weg lijken, maar toch heel dichtbij zijn. Ook zetten de dromerige beelden aan tot nadenken over de verhoudingen tussen licht, kleur en ruimte.

spiegel in zoutmeer

spiegel in zoutmeer

spiegel in zoutmeer

spiegel in zoutmeer