Sculpturen van Daniel Firman bij Reflex Gallery

Daniel Firman - Reflex Gallery

Ondanks de huidige lockdown blijven we graag van kunst genieten! Gelukkig is dat online altijd mogelijk. En soms op afspraak, zoals bij de expositie Switch Up van de Franse kunstenaar Daniel Firman in Reflex Amsterdam.

De galerie toont met Switch Up een selectie recente werken uit drie series van de kunstenaar: Attitude, Gathering en Plastic Confetti. De tentoonstelling weerspiegelt alle dimensies van een uiterst eigentijdse visie op onze wereld.

Relatie tussen lichaam & object

Bij alle getoonde sculpturen van Firman staat de relatie tussen lichaam en object centraal. Het draait om het lichaam met object, het lichaam zonder object en het object zonder lichaam. De expositie is zo opgebouwd dat er een bepaalde beweeglijkheid wordt geactiveerd. Hierdoor ontstaat er een bijzondere dynamiek tussen de werken.

Switch Up laat figuren zien waarvan de identiteit overspoeld lijkt te worden door een stortvloed aan informatie. De sculpturen lijken een onnatuurlijke strijd tegen de zwaartekracht aan te gaan, en geven ons op een overweldigende en humoristische wijze een realistische visie op de ‘chaotische’ wereld van nu.

Eerste solotentoonstelling in Nederland

Switch Up is Firmans eerste solo-expositie in Nederland en zijn eerste expositie bij Reflex Amsterdam. In nauwe samenwerking met de kunstenaar lanceert de galerie een nieuw boek met alle werken van de afgelopen zes jaar en ook Firmans meest recente sculpturen.

Daniel Firman (1966) woont en werkt in Bordeaux en New York. Het autonome werk van de kunstenaar is onder meer gepresenteerd in Palais de Tokyo, Parijs (2008), Biënnale van Venetië (2009), Kunsthalle Wien, Oostenrijk (2012), National Gallery of Australia, Canberra (2017), Ceysson & Bénétière Gallery, New York (2019) en Reflex Amsterdam (2020).

De expositie Switch Up van Daniel Firman loopt t/m 23 februari 2023.
Vanwege de huidige maatregelen is Reflex Amsterdam alleen op afspraak geopend.

Reflex Amsterdam
Weteringsschans 79A
Amsterdam

Daniel Firman - Reflex Gallery

Daniel Firman - Reflex Gallery

Daniel Firman - Reflex Gallery

Daniel Firman - Reflex Gallery

Daniel Firman - Reflex Gallery
Alle werken © Daniel Firman, courtesy of Reflex Amsterdam