De Huawei Watch GT 2 Pro kan bijna alles

Huawei Watch GT 2 Pro In het enorme aanbod van smartwatches en wearables is het moeilijk een keuze te maken. Tenzij er een model is dat bijna alles in huis heeft. Zoals de Huawei Watch GT 2 Pro.

Een smartwatch is meer dan alleen een digitaal horloge met wat technische snufjes. Een goed exemplaar geeft je niet alleen de tijd, maar helpt je ook bij het sporten, bij het in de gaten houden van je gezondheid en bij het gebruik van je smartphone. Veel modellen richten zich primair op lifestyle of op sport en zijn daardoor in een van de twee maar echt goed.

Bij Huawei hebben ze goed gekeken naar de sterke en zwakke punten van de concurrentie en met die informatie een poging gewaagd om de ultieme smartwatch te maken. Daarin zijn ze voor een heel groot deel geslaagd. Het horloge heeft echt veel opties aan boord en voert deze stuk voor stuk uitstekend uit. Voeg daarbij de geweldige lange batterijduur en het klassieke uiterlijk en je kunt spreken van een top-smartwatch.

Groot

Natuurlijk is niet alles perfect. Zo is het horloge groot van formaat en redelijk zwaar. Daar moet je van houden, maar het heeft als voordeel dat het scherm wel goed leesbaar is en de batterij lang meegaat. De Watch GT 2 Pro is dus voelbaar aanwezig om je pols, waar andere smartwatches en wearables dat een stuk minder hebben. Voor mij persoonlijk een reden om het horloge ’s nachts af te doen. Aan de andere kant heb ik tijdens het sporten totaal geen last van het gewicht van deze smartwatch.

Het in gebruik nemen van het horloge gaat snel en simpel. Met bluetooth koppel je deze aan je smartphone en met behulp van de Huawei Health App stel je alles naar wens in. In deze app zie je vervolgens ook mooie statistieken en overzichten van je prestaties en je gezondheid. Heb je een smartphone van Huawei, dan zijn er nog meer opties, zoals het overzetten van muziek naar het horloge en het bedienen van de camera op je smartphone.

Muziek

Het zou mooi zijn als het ooit mogelijk is om ook muziek van Spotify over te zetten naar het horloge. Bijvoorbeeld in de vorm van een off-line playlist. De Watch GT 2 Pro heeft namelijk een interne opslag van 2185 MB. Doordat je de draadloze Freebuds van Huawei kunt koppelen met de smartwatch is het mogelijk om tijdens het sporten muziek te luisteren zonder dat je je telefoon mee hoeft te nemen. Handig voor bijvoorbeeld tijdens het hardlopen.

Dankzij de ingebouwde GPS wordt de route automatisch bijgehouden en zie je deze na afloop terug in de app. Voor sporters zijn er enorm voor opties. Zowel voor het bijhouden van de prestaties en alle cijfers die daarbij komen kijken als hartslag, snelheid, afstand en voor het samenstellen van een training. Voor hardlopers zijn er allerlei schema’s waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor trainen voor de 10 kilometer, voor optimale ververbranding of een intensieve HIIT-training. Een personal trainer voor om je pols.

Trainingsmaatje

Tijdens de eerste keer hardlopen schrok ik wel even van de harde stem die mij vertelde dat mijn work-out was begonnen. Even later meldde hij zich weer met gesproken informatie over snelheid, hartslag, tempo en afstand. Inmiddels is deze Smart Companion uitgegroeid tot een trainingsmaatje. Zonder op het horloge te kijken, weet ik hoe het gaat. Wil je liever in rust een rondje rennen, dan kan deze assistent ook uit.

Ook een rondje wandelen is sporten. Dat laat het horloge je dan ook graag weten. Als ik ter ontspanning een stevige wandeling maak, voel ik op een gegeven moment iets trillen. Het horloge vraagt dan of er van deze wandeling een work-out gemaakt moet worden. Volgens de informatie van Huawei heeft deze smartwatch ook allerlei handige opties voor de wintersport of tijdens het hiken in de bergen. Zo kan het horloge je de weg terug vertellen als je verdwaald bent.

Rust

Naast inspanning is rust ook belangrijk. En ook dat is iets waar Huawei goed op weet te focussen. Naast het constant meten van je hartslag en zelfs je VO2max (het maximale zuurstofopnamevermogen) en SpO2 (zuurstofsaturatie) houdt het ook bij of je last hebt van stress. Gelukkig scoor ik best goed, maar het is goed om daar een bevestiging van te krijgen. Maar als je wel slecht scoort, biedt de Watch GT 2 Pro je ademhalingsoefeningen om je stress te verminderen.

Door te kiezen uit een gigantisch aanbod aan wijzerplaten kun je de Huawei Watch GT 2 Pro helemaal naar je smaak aanpassen. Er zijn klassiek ogende platen die gebaseerd zijn op chique analoge horloges, functionele platen gericht op sporten en grappige plaatjes in allerlei thema’s. Ik vind het fijn als er veel informatie te zien is, maar dan niet op een schreeuwerige manier. Naast de tijd zie ik graag het aantal stappen dat ik die dag heb gezet en hoe vol de batterij is.

Batterij

Eigenlijk is die laatste optie niet heel belangrijk, want een van de allersterkste punten van de Huawei Watch GT 2 Pro is de batterij. Het horloge hoeft slechts eens in de twee weken aan de oplader. En dat terwijl ik om de dag een uur ga hardlopen. Bij veel andere smartwatches trekken activiteiten de batterij razendsnel leeg. Mijn Apple Watch ging zelfs elke nacht aan de oplader. Bij deze Huawei is dat niet meer nodig.

De Huawei Watch GT 2 Pro is dus een smartwatch die echt enorm veel kan. De pluspunten zijn echt veel zwaarwegender dan de minpunten. Zoek je een model dat veel in huis heeft voor tijdens het sporten, maar die ook mooi oogt en functioneel is, dan is dit een aanrader.

Huawei Watch GT 2 Pro
Blijf in beweging
Huawei Watch GT 2 Pro
Er is een enorme keuze aan wijzerplaten
Huawei Watch GT 2 Pro
Grappige wijzerplaat gebaseerd op populaire meme