Scooters gemaakt van de spatborden van een Kever

Volkspod Scooter

Een nieuw leven voor klassieke auto-onderdelen. De Amerikaan Brent Walter heeft van de spatborden van een oude Volkswagen Kever een paar zeer geinige scooters gemaakt.

De scooters dragen de naam Volkspod en zijn helemaal met de hand gemaakt door Brent Walter. De spatborden hebben een voor- en achterlicht en zijn voorzien van een uitsparing voor stuur en zadel. Daaronder zit een piepkleine, op maat gemaakte, chassis met daarin de motor van de scooter.

Niet te koop

De Volkspods zijn puur voor de lol gemaakt en zijn dus (helaas) niet te koop of bestemd voor een commercieel project. Al kunnen we ons voorstellen dat Brent Walter nu enorm veel verzoeken krijgt om nog wat extra Volkspods te maken. Hij heeft ongeveer een jaar gewerkt aan dit project. Wil je weten hoe dat verliep, dan kun je het best terug in de tijd gaan op de Instagram van Walter. Daar kun je de scooter ook in actie zien in een paar korte filmpjes.

De Indonesische kunstenaar Ichwan Noor werkt overigens ook graag met de Volkswagen Kever. Hij maakt er echter geen scooters van maar enorme ballen.

Volkspod Scooter

Volkspod Scooter

Volkspod Scooter

Volkspod Scooter

Volkspod Scooter