Volkswagen komt met de elektrische ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Goed nieuws voor de vele liefhebbers van de klassieke Volkswagenbus. CEO Herbert Diess van het Duitse automerk liet onlangs doorschemeren dat er een mooie opvolger komt in de vorm van de Microbus.

Eerder dit jaar toonde Volkswagen op de autoshow van Detroit al een moderne versie van het klassieke busje. De naam was toen nog ID Buzz, maar deze gaat dus veranderen in Volkswagen Microbus. Hopelijk gaat aan het uiterlijk niet zoveel veranderen als aan de naam, want de getoonde bus in Detroit was cool, modern en met oog voor de rijke geschiedenis van de VW-Bus.

Surfers en hippies

In een oogopslag zie je de overeenkomsten tussen de Volkswagen Transporter T1 en deze nieuw bus. Volkswagen is onder de naam Transporter tot op heden het bestelbusje blijven uitbrengen, maar de T1 blijft het iconische model dat gelijk staat aan vrijheid. Veel mensen hebben bij deze bus positieve associaties met hippies en surfers. Dat gevoel moet de nieuwe Microbus ook uit gaan stralen.

Vanaf 2020 zal de nieuwe lichting van de VW-Bus op de markt gaan verschijnen. Vanwege de tussenliggende jaren is het nu nog lastig te zeggen wat de technische details zullen zijn. Wat we wel weten is dat dit busje zeer waarschijnlijk 100% elektrisch zal zijn. In afwachting van verder nieuws hebben we nog wel prachtige beelden van de ID Buzz.

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz