Selectors Cabinet voor elke vinylliefhebber

Rik ten Velden Selectors Cabinet

Sinds enkele jaren is vinyl bezig aan een opmars. Steeds vaker worden albums en singles ook op plaat aangeboden. Het gevoel dat muziek draaien vanaf een platenspeler teweegbrengt, blijft ongeëvenaard.

Het viel ontwerper Rik ten Velden echter op dat, alhoewel mensen tegenwoordig best veel geld uitgeven aan vinyl, ze nog niet investeren in een meubelstuk waarmee ze hun platen en apparatuur mooi kunnen uitstallen. Daarom ontwierp hij de ‘Selectors Cabinet’.

Als je veel geld spendeert aan vinyl een audioapparatuur, dan wil je toch wel dat het tot z’n recht komt in een goede kast. Veel platenverzamelaars, dj’s en audiofielen lijken niet verder te komen dan de eenvoudige Kallax van Ikea. Toegegeven, dit is inderdaad een praktisch en goedkoop kastensysteem waarin je platen precies passen. Een handige, maar niet zo fraaie oplossing. Studio Rik ten Velden heeft hier met de Selectors Cabinet een prachtig alternatief op bedacht.

Selectors Cabinet

Het stijlvolle meubelstuk bestaat uit een stalen frame en modulair opgebouwde kastjes. Het voornaamste doel was om een perfecte balans te creëren tussen functionaliteit en esthetiek. Naast dat het DJ-meubel er mooi uitziet, moet het natuurlijk ook handig in gebruik zijn. Het is een compact meubelstuk geworden waar genoeg ruimte is voor twee draaitafels. De kabels van alle apparatuur kunnen netjes aan de binnenkant worden weggewerkt. Qua uiterlijk past het meubel in veel interieurs en eventueel kan het ook als room divider worden gebruikt.

Andere ontwerpen voor in huis

Studio Rik ten Velden is gevestigd in Leiden. Het bureau is gespecialiseerd in meubel- en product design. De ontwerpen komen voort uit materiaalonderzoek en het experimenteren met productietechnieken. Ten Velden streeft ernaar om de schoonheid van materialen uit te drukken in heldere en duidelijke constructies. Eerder heeft hij naam gemaakt met de ‘Knotted Collection’. Deze collectie bestaat uit geknoopte stoelen en lampen. Tijdens een bezoek aan het Maritiem Museum in Rotterdam ontmoette Ten Velden twee zeemannen die waren gespecialiseerd in knooptechnieken uit de zeevaart. Hij ging bij deze mannen in de leer om meer te weten te komen over allerlei knopen en technieken. De uitkomst van dit project is een serie lampen en stoelen die stuk voor stuk met de hand zijn geknopt. Per product is er gebruik gemaakt van slechts één touw. Bijzonder!

Rik ten Velden Selectors Cabinet

Rik ten Velden Selectors Cabinet

Rik ten Velden Knotted Collection

Rik ten Velden Selectors Cabinet

Rik ten Velden Selectors Cabinet & Knotted Collection

Rik ten Velden Knotted Collection

Rik ten Velden Knotted Collection

Rik ten Velden Knotted Collection

Rik ten Velden Knotted Collection