Ontdek de stad met de Maastricht Vlaai

Maastricht Vlaai

Maastricht is een prachtige stad waar heel veel te ontdekken valt. De Maastricht Vlaai laat je de mooiste en lekkerste plekjes van de stad zien.

Voor het project Maastricht Vlaai is namelijk aan 5 beroemde Maastrichtenaren gevraagd wat hun favoriete vlaai en favoriete bakker is. Samen vormen de 5 uitgekozen punten de Maastricht Vlaai. Wie de allerbeste vlaaienbakker van Maastricht is, is namelijk een kwestie van smaak. Als bezoeker wandel je langs de beste bakkers en verzamel je de 5 punten. Onderweg zie je ook nog eens de mooiste plekjes van de stad.

Beroemdste plekken van de stad

Er zijn twee routes. De eerste wandeling duurt 1.5 tot 2 uur. Over de tweede wandeling doe je ongeveer een uur langer. Welke route je ook neemt, je komt sowieso langs de beroemdste plekken van de stad als de St. Servaasbrug, het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouwenplein en de Bisschopsmolen. Die laatste kun je ook als startpunt gebruiken, maar je kunt ook bij één van de andere bakkers of bij het VVV Maastricht aan de tocht beginnen. Bij het startpunt krijg je een boekje met informatie en een doos voor de vlaai.

De Maastrichtenaren die zijn gevraagd zijn om hun favoriete vlaai te kiezen zijn: Tom Dumoulin (Kers op de vlaai van de Bisschopsmolen), Cécile Narinx (Volle rijstevlaai van Bakkerij Hermans), André Rieu (Kroonsele mèt sjoem van Patisserie Peter Lemmens), Fabrizio (Appeltje voor de dorst van Bakkerij Souren) en Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake (Les Prunes Noires van Patisserie Royale). Welke smaak en bakker jouw favoriet is, zul je zelf gaan ontdekken. Die van mij is de ouderwetse vlaai gemaakt van zwarte pruimen.

Op de website bezoekmaastricht.nl kun je de achtergrondverhalen over de vlaaien lezen en ook de recepten bekijken. Ook kun je daar terecht voor meer informatie over een bezoek aan Maastricht.

Cécile Narinx
Cécile Narinx
André Rieu
André Rieu
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin