Maak kennis met Shelter Point

Shelter Point geeft een showcase in Amsterdam

In eigen land verkopen ze al zalen uit, maar hier in Nederland zijn ze nog onbekend. De hoogste tijd dat we kennis maken met de erg fijne muziek van Shelter Point.

Het Britse duo is al sinds 2012 actief, maar lijkt nu z’n eigen weg gevonden te hebben. Waar in het verleden vooral vergelijkingen werden gemaakt met Mount Kimbie en James Blake, is de muziek van Shelter Point nu wat melodieuzer en dromeriger. Vorig jaar mochten ze een paar keer openen voor Jack Garratt en het lijkt erop alsof ze zich door hem hebben laten inspireren.

Showcase in Amsterdam

Shelter Point maakt anno 2017 prettig in het gehoor klinkende elektronische pop. Bovenop een basis van knisperende beats klinkt een hoge en dromerige stem. Tijdens een showcase in A’DAM&Co. liet het duo uit Nottingham horen dat ze klaar zijn om de wereld buiten de UK te veroveren.

In de set speelde het tweetal zowel nieuw werk als een paar oudjes. Hoewel er niets mis is met het oudere werk, hoor je toch aan nummers als Fuse hoe Shelter Point de afgelopen tijd is gegroeid. Niet alleen de sfeer van de muziek is goed, maar ook de composities zitten knap in elkaar. Door af en toe gebruik te maken van elektrische gitaar zijn de nummers ook lekker afwisselend.

Ergens verderop in dit jaar moet er een EP verschijnen met nieuw werk van Shelter Point. Dat is iets om in de gaten te houden. Je kunt de band volgen via Twitter, Facebook en Instagram.