Rutger Geerling in Fotomuseum aan het Vrijthof

Rutger Geerling - Fotomuseum aan het Vrijthof
Rutger Geerling – Avicii – Ultra Korea Seoul 2016 (Alle foto’s ©Rutger Geerling)

Vanaf 3 oktober staat Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht in het teken van Rutger Geerling. De tentoonstelling This is my Church markeert het 25-jarig jubileum van de Nederlandse dancefotograaf.

In het Limburgse fotomuseum is een selectie indrukwekkende foto’s te zien van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs. Beroemde Nederlandse DJ’s als Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell, Afrojack, Nicky Romero en Tiësto spelen daarbij een prominente rol.

Wereldwijd is Rutger Geerling één van de topfotografen op het gebied van EDM (Electronic Dance Music). Al 25 jaar legt hij de internationale dancescene vast op beeld en geniet hij groot respect van zowel artiesten als organisatoren. Met behulp van zijn camera toont Geerling ons de vrijheid, liefde, saamhorigheid, energie, vriendschap, magie en muziek van deze fascinerende cultuur.

Iconische foto’s van bekende events

Met de kleurrijke tentoonstelling brengt het fotomuseum een ode aan Electronic Dance Music. Ruim zeventig foto’s en ondersteunende video’s bieden een uniek inzicht in de dancewereld. Naast indrukwekkende landscapes van festivals, decors en vuur- en lichtshows, worden in het monumentale museum ook backstage foto’s, intieme portretten van concertbezoekers, actiefoto’s van DJ’s, selfies van (festival)bezoekers en een DJ-booth gepresenteerd.

De fotograaf heeft talrijke registraties gemaakt van toonaangevende festivals en dancefeesten, zoals Sensation in Amsterdam, Tomorrowland in Boom (België), Ultra Music Festival in Miami (USA) en Sunburn in Goa (India). Bij deze events heeft Geerling ook veelvuldig samengewerkt met bekende buitenlandse DJ’s als Carl Cox, David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike.

Over de fotograaf

Rutger Geerling (1970) woont in Rotterdam, waar hij ooit de opleiding Bestuurskunde voltooide. Hij volgde echter zijn hart en werd in 1995 professioneel fotograaf, ook onder de naam Rudgr. In 2015 is zijn veelgeprezen boek This is my Church verschenen met een overzicht van 20 jaar Electronic Dance Music. Met dit inspirerende fotoboek van uitgeverij Mary Go Wild won hij datzelfde jaar de prestigieuze Pop Media Prijs. De indrukwekkende foto’s van Rudgr worden wereldwijd gepubliceerd en zijn nu voor het eerst in een museale setting te zien.

De tentoonstelling This is my Church is te zien van 3 oktober 2020 tot en met 28 februari 2021.

Museum aan het Vrijthof
Vrijthof 18
Maastricht
Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:30 uur

Rutger Geerling - Fotomuseum aan het Vrijthof
Rutger Geerling – Steve Aoki – Tomorrowland Boom 2012
Rutger Geerling - Fotomuseum aan het Vrijthof
Rutger Geerling – Armin van Buuren – Armin Only Intense Amsterdam 2013
Rutger Geerling - Fotomuseum aan het Vrijthof
Rutger Geerling – WiSH Outdoor Beek en Donk 2014
Rutger Geerling - Fotomuseum aan het Vrijthof
Rutger Geerling – Tiësto – Innercity Amsterdam 2003