Sky Lagoon is de nieuwste attractie in IJsland

Sky Lagoon IJsland
Het zwembad heeft ook een bar

Bij een vakantie in IJsland hoort natuurlijk ook een bezoek aan een geothermisch bad. In 2021 opent de Sky Lagoon in Kópavogur dat op maar een paar minuten rijden vanaf Reykjavik ligt.

De IJslandse hoofdstad heeft zelf ook een aantal baden, maar dit zijn meer klassieke zwembaden zoals we die ook in iedere stad in Nederland hebben. Op IJsland wil je natuurlijk naar een bijzonder bad in een spectaculaire setting. Daarvan vind je er al een aantal op het eiland. Je hebt vast wel eens gehoord van de Blue Lagoon, Mývatn Nature Baths, Fontana Spa of Secret Lagoon.

Sky Lagoon combineert op slimme wijze een aantal sterke punten van eerder genoemde baden en ligt bovendien op een strategisch slimme plaats in de buurt van Reykjavik. Voor het ontwerp van het bad zijn bekende IJslandse elementen gebruikt. De gebouwen zijn gebaseerd op de klassieke turfhuizen die je op IJsland kunt vinden. Verder zijn er ook watervallen en rotsen te zien.

Infinity pool

Het mooiste aan de Sky Lagoon is echter de infinity pool. De 70 meter lange rand van het bad is zo gemaakt dat het lijkt dat het water van de lagoon overloopt in de Atlantische Oceaan. Een uitzicht dat nooit zal vervelen. Zeker niet omdat je vanuit hetzelfde bad een bar kunt bezoeken waar je een lekker drankje haalt. Een bezoek aan de Sky Lagoon zal daarom zeker een ontspannende ervaring zijn. Ook vanuit de sauna heb je een geweldig uitzicht over de oceaan.

Het nieuwe geothermische bad is een project van Pursuit, een bedrijf dat onvergetelijke ervaringen op toeristische bestemmingen wil verzorgen. Eerder realiseerden ze op IJsland al de FlyOver. Hier kun je op spectaculaire wijze de overweldigende natuur van IJsland ervaren in een combinatie van een pretparkattractie en een bioscoop. FlyOver Iceland is te vinden in de oude haven van Reykjavik, een opkomende buurt met hippe restaurants en kunst.

Sky Lagoon IJsland
Uitzicht vanuit de sauna
Sky Lagoon IJsland
Het zwembad heeft veel klassiek IJslandse elementen
Sky Lagoon IJsland
Prachtig uitzicht

Sky Lagoon IJsland

Sky Lagoon IJsland

Sky Lagoon IJsland

Sky Lagoon IJsland