Gun je benen de Therabody RecoveryAir JetBoots

Therabody RecoveryAir

Je kent vast het vermoeide gevoel in je benen na het sporten, een lange werkdag of door stress. Met de RecoveryAir JetBoots van Therabody kun je dit gevoel op relaxte en effectieve wijze verminderen. Wij probeerden de JetBoots een tijdje uit en zijn erg enthousiast.

De Therabody RecoveryAir JetBoots helpen je bij een betere doorbloeding van je benen en het afvoeren van afvalstoffen. Al na een enkele sessie is het verschil merkbaar. De JetBoots bieden de voordelen van compressietherapie, maar dan op elk moment en op elke plek die je maar wenst. De boots hebben namelijk een ingebouwde motor, waardoor je jezelf niet aan hoef te sluiten aan slangen en draden. Alles zit aan boord, ook de bedieningspanelen.

Aantrekken

Het enige wat je hoeft te doen, is de JetBoots aantrekken. Dat gaat heel makkelijk dankzij de rits aan de voorkant. Je kunt ze gebruiken terwijl je ligt op je bed of bank, maar ook zittend doen ze het goed. Hierdoor zijn ze heel makkelijk te gebruiken op het moment dat het jou uitkomt. Dat kan bijvoorbeeld onder werktijd, terwijl je mails aan het beantwoorden bent of relaxed ’s avonds, terwijl je een film of serie kijkt. Het gevoel in je benen tijdens een sessie is ontspannend en het doet dus absoluut geen pijn.

De JetBoots bedienen kan op twee manieren, via de panelen aan de bovenkant van de boots of via de app van Therabody, die je met Bluetooth kunt koppelen. Met deze app kun je ook andere apparaten en oplossingen van Therabody bedienen, zoals de eveneens geweldige Theragun. In het kort kun je kiezen voor zaken als duur van de sessie en de intensiteit. Met een paar simpele drukken op de knop kun je beginnen. Al snel ontdek je dan hoe de RecoveryAir werkt.

Therabody RecoveryAir

Het is een soort massage voor je benen met behulp van lucht die in verschillende kamers in de boots druk uitoefent. Simpel gezegd krijgen je benen hierdoor hulp bij de doorbloeding. Je lichaam heeft best wat moeite om het bloed omhoog vanuit je benen weer bij je hart te krijgen. Deze therapie helpt je daarbij en biedt vele gezondheidsvoordelen. Afvalstoffen kunnen weg uit je benen, voedingsstoffen in het bloed worden verhoogd en het zware gevoel verdwijnt. Na 1 keer merk je al verschil.

Dr. Jason Wersland, oprichter en Chief Wellness Officer van Therabody: “Iedereen heeft baat bij een betere bloedsomloop. Ik heb met eigen ogen gezien dat RecoveryAir onmiddellijk positief resultaat biedt of het nu gaat om weekendatleten, jonge ouders die de hele dag in de weer zijn of artsen die net een dienst van 12 uur achter de rug hebben. RecoveryAir helpt de benen snel te herstellen terwijl de gebruiker aan een videocall deelneemt of rustig tv kijkt. Als wereldwijde autoriteit op het gebied van lichaamswelzijn hebben wij de verantwoordelijkheid om consumenten te helpen om voor zichzelf te zorgen en hen het inzicht te bieden dat ze niet met pijn of ongemak hoeven te leven.”

Uit ervaring kunnen we zeggen dat een sessie met de Therabody RecoveryAir JetBoots ook ontspannend is voor de geest. Even een half uur de boots aan voor het slapengaan zorgt voor een diepere slaap. In een Zoom-meeting met Dr. Jason Wersland vertelt hij dat dit komt omdat we normaal gesproken ’s avonds nog te veel bezig zijn met op onze telefoon kijken of dat we steeds aan ons werk denken. Hierdoor komen je lichaam en je geest niet tot rust en ben je eigenlijk niet klaar om te gaan slapen.

De JetBoots zijn te koop voor €899,-. We geven toe dat dit een flinke prijs is, maar bij een lokale kliniek hebben we al eens €64 betaald voor een vergelijkbare ervaring van een uur. Na 13 sessies ben je dus al goedkoper uit. Bovendien kun je de JetBoots prima delen met gezinsleden, vrienden en familie. Je kunt ze eenvoudig vervoeren in een meegeleverde tas.

Therabody RecoveryAir
Kevin De Bruyne is fan van de Therabody RecoveryAir