De Theragun PRO is de beste vriend van je spieren

Theragun

Spierpijn. We hebben er allemaal wel eens last van. Het komt zelfs vaker voor dan je denkt. In gevallen van spierpijn is de Theragun je allerbeste vriend. Met dit apparaat kun je jezelf, gewoon thuis, voor een groot deel van de klachten afhelpen.

In de meeste gevallen krijg je spierpijn door (te) hard te sporten en/of je spieren te veel te belasten. Dat hoeft niet eens met sporten te gebeuren. Ook na een dag klussen, tuinieren of verhuizen heb je vaak last van spierpijn. In zo’n geval zou je echt willen dat je een Theragun bij de hand hebt. Met dit apparaat ben je echt sneller van je spierpijn af en zul je merken dat je betere resultaten tijdens het sporten haalt.

Motorongeluk

Ook stress, ongelukken en blessures kunnen spierpijn veroorzaken. De bedenker van de Theragun en oprichter van het bedrijf Therabody, Dr. Jason, had hiermee te maken. Na een motorongeluk had hij enorme veel pijn in zijn nek en had hij regelmatig geen gevoel in zijn arm. Niets leek te helpen, dus ontwierp hij voor zichzelf iets dat wel werkt. Dit is uiteindelijk de Theragun geworden.

Dr. Jason baseerde zijn apparaten op het principe van de percussietherapie, een techniek die door fysiotherapeuten wordt gebruikt om beschadigde spieren weer te activeren. Met een Theragun kun je deze techniek nu zelf thuis inzetten om jezelf beter en sterker te maken. Wij focussen ons hier vooral op het sterker maken, omdat we geen last hebben van een blessure en chronische pijnen en daar dus niets concreets over kunnen zeggen. Al komen we straks nog wel op het puntje stress terug, want ook daarbij kan de Theragun helpen.

Spierpijn

We gaan het dus vooral hebben over de Theragun als hulpmiddel voor sporters. Als je veel kilometers maakt met hardlopen, krachttraining doet in de sportschool of actief bent in een teamsport (of misschien wel een combinatie van meerdere opties) dan herken je zeker wel het gevoel op de dag erna. Met een goede warming-up en cooling down kun je het eerste leed voorkomen, maar wie regelmatig alles geeft of grenzen verlegt, zal altijd te maken krijgen met spierpijn.

In zulke gevallen is de Theragun PRO een verademing voor je spieren (en je geest). We hebben het apparaat een aantal weken getest en merken echt grote verschillen. Er is een aantal momenten waarop je de Theragun kunt inzetten en ze hebben allemaal hun effect. Je kunt je spieren opwarmen voor het sporten, je spieren laten ontspannen na het sporten en je helemaal lichaam laten ontspannen voor het slapen gaan.

App

De Theragun PRO komt in een mooie koffer, waarin je het apparaat kunt bewaren en vervoeren. Daarnaast kun je ook alle accessoires kwijt. Opladen gaat eenvoudig met een kabeltje. Terwijl je aan het opladen bent, is het handig om direct even de app van Therabody op je smartphone of tablet te zetten. Deze bevat tips en tricks over het gebruik en hoe je bepaalde klachten aan kunt pakken.

Het gebruik van de Theragun werkt behoorlijk intuïtief. Na het inschakelen zet je de kop op de plek die pijn doet of die je om een andere reden wil behandelen. Je merkt dan direct hoe krachtig de pulsaties zijn. Wat opvalt is dat je door het gebruik van de Theragun ontdekt dat diep onder de huid in je spieren pijnlijke plekken of knopen zitten die je met de Theragun kunt wegmasseren. Deze plekken zijn met je handen niet altijd te voelen.

Ontspanning

Zoals gezegd kun je de Theragun gebruiken om pijnlijke plekken te behandelen. Spierpijn na een pittige sessie verdwijnt als sneeuw voor de zon en ook als warming-up is de Theragun erg fijn, maar we gebruiken het apparaat ook ter ontspanning. Bijvoorbeeld door spieren te behandelen die verkrampt raken bij stress-situaties, iets wat in deze coronatijd helaas regelmatig voorkomt. Of door pure ontspanningsoefeningen te doen. In de app staat waar en hoe je de Theragun moet gebruiken om helemaal ontspannen te worden en dat werkt behoorlijk goed.

De Theragun PRO lijkt dus alleen maar voordelen te hebben. Voor heel veel doeleinden is de massagegun inzetbaar, zeker als je vaak sport. En het kan ook zomaar zijn dat je, net als Dr. Jason, met behulp van een Theragun klachten kunt verbeteren of zelf oplossen. Er is wel één nadeel en dat is de prijs. Een Theragun is niet goedkoop. De door ons geteste versie kost €599,-. Dat is een flinke investering.  Nu is het wel zo dat als je een Theragun koopt via de officiele website ze een proefperiode van 30 dagen aanbieden. Bevalt de Theragun niet, dan kun je deze terugsturen en krijg je je geld terug.

Theragun

Theragun

Theragun