Tips om je badkamer mooier te maken

badkamer

Iedereen droomt van een mooie badkamer zoals je die bijvoorbeeld in luxe hotels of op fraaie posts op Instagram ziet. In de praktijk valt het vaak wel wat tegen. Wij geven je tips om met een (klein) budget je badkamer een upgrade te geven.

Alles in de kast

Opgeruimd staat netjes. Een mooie badkamer valt of staat met het feit of het er opgeruimd is. In de meeste badkamers slingeren overal spullen als handdoeken, flessen shampoo, tandenborstels, een scheerapparaat, potjes crème en nog veel meer. Berg deze zaken netjes op in een kast en je zal merken dat je badkamer er al direct een stuk beter uitziet. Kasten voor de badkamer zijn er in heel veel formaten. Handig is bijvoorbeeld eentje die onder de wastafel past, maar ook hoge smalle kasten zijn erg geschikt voor in een badkamer.

Accessoires

Niet alles hoeft natuurlijk in de kast, een paar mooie dingen mogen natuurlijk wel uitgelicht worden. Dat kan een fles parfum zijn van een luxe merk of een mooie fles met handzeep, maar ook zaken waaraan je niet direct denkt bij een badkamer. Net als in andere kamers in je huis fleurt ook de badkamer op van mooie planten. Check van te voren wel of deze geschikt is voor de hoeveelheid licht in jouw badkamer. Mocht je ruimte genoeg hebben bij je wastafel of op een kast, dan kun je ook een bos bloemen kwijt in de badkamer.

Ook met de vloer en muren is van alles mogelijk. Naast een functionele spiegel boven de wastafel is er wellicht ook plek voor een vintage exemplaar met een mooi design. Er mag best wat kunst of design aan de muur, zolang het maar bestendig is tegen een vochtige omgeving. Hetzelfde gaat op voor de vloer. Leg in plaats van een badmat bijvoorbeeld een oud Perzisch tapijt van de kringloopwinkel op de vloer.

Muziek

Niet alleen het oog wil wat, maar ook je oren kunnen wel wat extra aandacht gebruiken in de badkamer. Investeer in een waterbestendige bluetoothspeaker voor in de badkamer. Zo luister je voortaan naar je favoriete podcast of muziek terwijl je in bad ligt, je aan het scheren bent of make-up aanbrengt. Muziek geeft immers ook sfeer.

Kranen of douchekop

Je badkamer compleet verbouwen is niet altijd mogelijk. Je bent afhankelijk van tijd, zin en budget. Een kraan of douchekop vervangen is wel iets wat in korte tijd te realiseren is en wat niet veel geld hoeft te kosten. Kies bijvoorbeeld voor een mooie regendouche waarmee je op eenvoudige wijze een luxe hotelkamergevoel kunt creëren. Zo’n heerlijke douche is de ideale manier om voor een paar minuten even alle zorgen en drukte van het dagelijks leven van je af te spoelen.

Toch verbouwen?

Wil je liever wel verbouwen, zodat alles echt helemaal nieuw, luxe en naar jouw smaak is? Doe dan eerst grondig onderzoek naar wat je wil qua kleur en stijl en ga vervolgens kijken of al jouw wensen passen in de ruimte van de badkamer. Ga je voor een ligbad of toch liever een ruime inloopdouche? Of heb je weinig ruimte en moet je creatief zijn? Het begint allemaal met een goede planning.