Toc is een verticale en compacte platenspeler

verticale platenspeler

Toc is de creatie van grafisch ontwerper Roy Harpaz. Hij ontwikkelde een zeer compacte platenspeler vol met technieken van nu.

Vroeger had de stereo-installatie een prominente plek in de woonkamer en stond groot voor beter. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de muziek uit mooi vormgegeven speakers komt en de smartphone de rest doet. Bij mij in ieder geval wel. In het gedeelte rondom de televisie heb ik een systeem van Sonos en op de eettafel, waar ik vaak aan werk, staat een draadloze speaker van Bower & Wilkins. Als ik vinyl wil draaien haal ik speciaal daarvoor de platenspeler uit de kamer waar mijn platen staan (en mijn cd’s stof staan te vergaren).

Interessante opties

Een platenspeler als de Toc zou een mooie uitkomst zijn. Deze speler ziet er mooi uit, neemt niet veel ruimte in en heeft een flink aantal interessante opties. Zo scant de Toc het stuk vinyl dat je er in plaatst waardoor het mogelijk is om naar een volgende track te skippen. Nu weet ik ook wel dat de charme van het luisteren van een LP is dat je de hele kant moet luisteren, maar toch vind ik het handig. Niet op alle albums staan immers alleen maar goede tracks.

De Toc is te gebruiken voor 7″,10″ en 12″ vinyl en heeft natuurlijk ook de optie om verschillende toerentallen te kiezen. De bediening hiervoor gaat via touchknoppen op de houten voorkant of een afstandbediening. Wat (nog) niet bekend is is hoe je een Toc aan kunt sluiten op je bestaande audiosysteem. Ook is het onbekend of en wanneer de Toc te koop zal zijn. De platenspeler is nu niet meer dan een ontwerpschets. Mocht er binnenkort een campagne via bijvoorbeeld Kickstarter verschijnen om de Toc op de markt te brengen, dan ben ik meer dan geïnteresseerd.

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler

verticale platenspeler