Zo eenvoudig is transport naar Kazachstan

Kazachstan
Foto: Nessi Gileva-Unsplash

Wist je dat Kazachstan het op acht na grootste land ter wereld is? Het spreekt dan voor zich dat Nederlandse ondernemers graag zakendoen met dit land in Centraal-Azië.

Mocht je denken dat de afstand van Nederland naar Kazachstan een probleem is, of het feit dat het voor de meeste Nederlanders een redelijk onbekend land is, dan is het goed dat er experts zijn die alles weten over het transport naar Kazachstan. Twentepoort Logistiek uit het Twentse Wierden ken Oost-Europa en Centraal-Azië als geen ander en is daarom ook bekend in Kazachstan.

Wegtransport of railtransport

Veel Nederlandse ondernemingen doen zaken met Kazachstan op het gebied van minerale brandstoffen, chemische producten en machines. Dit soort producten vragen om transport op maat. Bij Twentepoort kunnen ze je daarbij helpen. Zo is het niet alleen mogelijk om via het wegvervoer iets van of naar Kazachstan te vervoeren, maar dat kan ook via het spoor. In een aantal gevallen is dat een slimmere oplossing.

Ook helpt Twentepoort bij het in orde maken van alle benodigde papieren om de goederen snel langs alle douanes onderweg te krijgen. Door jarenlange ervaring weten ze precies hoe ze dat moeten aanpakken. Mocht je daar als starter op de markt van Kazachstan zelf mee willen beginnen, dan zul je heel veel kostbare tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van wat er allemaal nodig is en de aanvraagprocedures die daar bij komen kijken. Dit is dus echt iets dat je moet uitbesteden aan een kundige partij. Zij regelen ook de vrachtbrief en de all-risk verzekering.

Bestemmingen

Het maakt niet uit waar in Kazachstan je je lading wil laten brengen of ophalen. Twentepoort Logistiek kent alle hoeken van het land en komt in bestemmingen als Almaty, Astana, Simkent en Aqtöbe, Bautino. Dankzij goede samenwerkingen met lokale partners kan elke plek in Kazachstan aangedaan worden.

Interesse? Je vraagt heel eenvoudig een offerte aan via de website van Twentepoort Logistiek. Binnen 1 uur heb je antwoord.

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en Twentepoort.