Urban Exploring: op avontuur in eigen land

Expeditie Achtertuin

Ondanks alle ellende had de coronapandemie ook een mooie kant. Zo ontdekten we allemaal massaal hoe fraai en verrassend ons eigen land is. Dat Nederland heel veel unieke kanten heeft, laten reisjournalisten/fotografen Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong zien met hun prachtige boek Expeditie Achtertuin: Urban Exploring.

Urban Exploring of Urbex is een steeds populair wordend tijdverdrijf waarin op zoek wordt gegaan naar onontdekte plekken in steden of in stedelijk gebied. De uitdaging zit ‘m in het vinden van bijzondere uitzichten en het ontdekken van schoonheid op plaatsen waar je dat niet direct verwacht. In Nederland heb je ook veel van die plaatsen en je ziet ze terug in dit fotoboek.

Unieke locaties

Terwijl de lockdown en het koude weer de meeste Nederlanders binnenhielden, doorkruisten Bas en Dirk ons land om in onze eigen ‘achtertuin’ op zoek te gaan naar unieke locaties. Het liefst plekken waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en waar de mens invloed heeft gehad op de openbare ruimte, maar waar je van mensen zelf even geen spoor kunt vinden. Denk aan verlaten fabrieken, daken van gebouwen, treinstations en de rafelranden van de stad.

Expeditie Achtertuin: Urban Exploring laat zien dat net buiten de gebaande paden er fantastische dingen zijn te ontdekken. Alle avonturen van het duo zijn op oogstrelende wijze vastgelegd. Het vormt een mooie inspiratiebron voor avonturiers die ook wel eens dichtbij huis op pad willen en fotografen die unieke beelden willen schieten, maar bovenal toont het hoe bijzonder en mooi Nederland is.

Eerder maakten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong het boek Expeditie Achtertuin over de schoonheid van Nederland. Urban Exploring is het rauwe en stedelijke vervolg.

Expeditie Achtertuin