De vele gezichten van kunstenaarsduo OSGEMEOS

OSGEMEOS - You Are My Guest
Foto’s: Hyundai Card

De Braziliaanse broers Otavio Pandolfo en Gustavo Pandolfo vormen samen het duo OSGEMEOS (vroeger ook bekend als Os Gêmeos). Hun carrière begon met illegale graffiti, maar inmiddels heeft het de broers naar gerenommeerde musea en galeries gebracht.

Op dit moment is hun werk te zien in de tentoonstellingsruimte Storage by Hyundai Card in Seoul. De expositie heet You Are My Guest en laat zien hoe divers en tegelijkertijd herkenbaar het werk van het tweetal is. Er zijn schilderijen, video-installaties, muurschilderingen en installaties. Het meest opvallend zijn de grote opgeblazen hoofden.

Folklore

De cartoonachtige figuren, die je overal op het werk van OSGEMEOS ziet, staan voor de mensheid in het algemeen. Ze overstijgen volgens de kunstenaars ras en afkomst. Toch zie je in het werk wel degelijk Braziliaanse invloeden terug. Vaak refereren de twee kunstenaars aan het verdwijnen van inheemse Braziliaanse culturen door het oprukken van de globalisering. Heel mooi mixt OSGEMEOS elementen uit klassieke Braziliaanse folklore met invloeden uit de wereld van hiphop.

In totaal zijn er bij You Are My Guest 14 werken te zien, die op hun beurt weer bestaan uit 244 losse onderdelen. Doordat de expositieruimtes helemaal gevuld zijn met kunst is het voor de bezoekers alsof deze een droomwereld binnenlopen. De beelden en gezichten die worden getoond, zullen op een gegeven moment vanzelf herinneringen oproepen aan bestaande personen.

De expositie in Seoul loopt tot 11 oktober, maar vanaf 11 september is er ook werk van OSGEMEOS te zien in galerie Lehmann Maupin in New York.

OSGEMEOS - You Are My Guest

OSGEMEOS - You Are My Guest

OSGEMEOS - You Are My Guest

OSGEMEOS - You Are My Guest

OSGEMEOS - You Are My Guest

OSGEMEOS - You Are My Guest