Elke dag om 15.00 uur klaar met werken

Van druk naar productief en meer rust

Van druk naar productief en meer rust

Het komt je vast bekend voor: een overvolle mailbox, een telefoon die steeds gaat en een grote stapel werk dat nog gedaan moet worden. Zowel op ons werk als privé hebben we het drukker dan ooit. Hoe fijn is het dan als je dankzij een aantal slimme tips flink wat tijd kan besparen.

In het boek Elke dag om 15.00 uur klaar legt Björn Deusings uit hoe je meer rust in je leven kunt aanbrengen door je werk slimmer en sneller te doen. Daarvoor zal je eerst wel wat tijd en energie moeten investeren, want de manier van werken die Deusings promoot, vraagt wel om een flink aantal veranderingen. Je moet dus eerst zaaien om te kunnen oogsten.

Voor de meeste lezers van het boek zal het eerst zorgen voor herkenning en bevestiging van de eigen problemen en knelpunten. Neem je daarna de moeite om echt aan de slag te gaan met de handvatten die Björn Deusings geeft, dan zal het je zeker lukken om tijd te winnen en klussen af te krijgen.

Stap voor stap

Het boek gaat stap voor stap langs alle dingen die fout kunnen gaan (en ook vaak fout gaan) en komt met concrete oplossingen. Alles is lekker overzichtelijk ingedeeld en tips zijn makkelijk weer op te zoeken. Zoals gezegd vergt het wel enige toewijding en focus om alles onder de knie te krijgen, maar de beloning is groot. Gelukkig zijn er ook flink wat kleine tips die al direct helpen. Zoals bijvoorbeeld het uitzetten van notificaties op je telefoon en computer, zowel privé als op het werk.

Björn Deusings is directeur van Tijdwinst.com en eigenaar van het productiviteitsblog Timemanagement.net. Hij is expert op het gebied van slimmer (samen)werken en persoonlijke effectiviteit. De afgelopen 20 jaar trainden hij en zijn collega’s duizenden mensen in het efficiënter omgaan met tijd & energie. Hij is meerdere keren uitgeroepen tot beste opleider van NL.