Vier de Winter met Warsteiner

het nieuwe bier van Warsteiner

Warsteiner is vooral bekend vanwege hun uitstekende pils, maar de Duitse brouwerij heeft ook andere biersoorten ontdekt. Zo bracht men eerder dit jaar de Braumeister uit en is het nu de beurt aan Warsteiner Winter.

Het bier komt precies op het moment dat de dagen korter worden (en dus de avonden langer) en de feestdagen voor de deur staan. Winter van Warsteiner past daar perfect bij. Het is een makkelijk doordrinkbaar bier met een net even andere smaak dan pils. De meeste winterbieren hebben krachtige smaken en hoge alcoholpercentages, maar het winterbier van Warsteiner wijkt daarvan af. Het bier is iets sterker met 5.6% alcohol.

Bij het inschenken van het bier valt meteen de kleur op. Deze heeft een mooie koperen gloed. De smaak is lekker moutig met hints van karamel en heel subtiel wat zoet fruit. De brouwmeesters van Warsteiner hebben zich laten inspireren door de voorlopers van de pils zoals we deze nu kennen. Warsteiner Winter zit qua stijl dichtbij de klassieke Münchener Dunkel Lager, zoals die vroeger overal in Beieren te vinden was. Als eerbetoon aan dit oerbier is het speciale Münchenermout gebruikt. Net als alle andere bieren van Warsteiner is ook de Winter volgens het Reinheitsgebot gebrouwen.

Tulpglas

Warsteiner Winter is dus overduidelijk anders dan de reguliere winterbieren. Dit biertje is prima om te serveren bij bijvoorbeeld het kerstdiner. Net als de gewone Warsteiner is de Winter een biertje wat je de hele avond kunt drinken zonder dat het gaat vervelen. Een knappe prestatie. Speciaal voor Warsteiner Winter heeft het kenmerkende tulpglas trouwens een mooie make-over gekregen, met sterren en een besneeuwd landschap. Zo’n glas zal niet misstaan op een feestelijk gedekte tafel.

Ik mocht het bier op uitnodiging van Warsteiner proeven tijdens een heerlijk diner in restaurant Hausmann’s in Düsseldorf. Hier kregen de gasten al een voorproefje op een rijkelijk kerstmaal en daar past de Warsteiner Winter dus prima bij.

Warsteiner Winter is vanaf 28 november verkrijgbaar.

het nieuwe bier van Warsteiner

het nieuwe bier van Warsteiner