Nieuw in Nederland: Brooklyn Lager

heerlijk bier

Goed bier is steeds populairder aan het worden in ons land. Hiermee bedoelen we niet de kratjes die je in de supermarkt ziet staan, maar smakelijk kwaliteitsbier. De keuze is enorm. Het land dat hierbij het hardst in opkomst is is de Verenigde Staten. Nog niet zo heel lang geleden dacht je bij Amerikaans bier aan bocht als Coors Light of andere slappe hap, maar dat is inmiddels heel anders. In de VS maken ze tegenwoordig heel erg goed en lekker bier.

Sinds kort is een van de lekkerste biertjes uit dat land ook in Nederland te koop. We hebben het hier over Brooklyn Lager. De naam zegt het al: een lager uit Brooklyn. Lager is een naam die we in Nederland niet veel gebruiken, maar die je simpel gezegd kan beschouwen als familie van de pils. Deze lager is met zijn 5.2% alcohol net iets sterker dan de pils die we hier kennen en is ook net even wat bitterder door de hop, maar niet zo uitgesproken als de populaire IPA’s.

4 Pint Rule

De Brooklyn Lager is dus een prima biertje waar je er meer van achter elkaar op kan. Dat is ook de filosofie van de makers. De 4 Pint Rule staat voor het feit dat je van dit bier er graag meer wilt en kunt drinken. Sinds deze week hebben 14 zaken in Nederland dit bier op tap. Wij bezochten de Hendrick’s Pub in Alphen aan den Rijn, waar barman Mike Schuurman een Brooklyn Lager voor ons tapte. We waren meteen verkocht. Dit is inderdaad een biertje dat naar meer smaakt en waarvan je er graag meer van wilt drinken. Lekker hoppig en dorstlessend zonder er meteen in te hakken. De Brooklyn Lager is meteen met stip ons favoriete bier van deze zomer.

Wil je deze Brooklyn Lager zelf proeven? Dan kun je terecht op een van deze adressen:

Hendrick’s Pub (Alphen aan de Rijn);
Bar Brouw I, BeerTemple, Brooklyn hotel, De Biertuin, De Waterkant, Dopey’s Elixer, Flamingo, Mossel & Gin en Smokin’ Barrels (Amsterdam);
Sugar Hill (Arnhem);
’t Paultje (Den Bosch);
Het Concerthuis (Groningen):
Brooklyn Middelburg (Middelburg);
Café Victoria (Woerden).

heerlijk bier

Brooklyn Lager