De nieuwe Art Collection van Warsteiner

Warsteiner Art Collection

Het begint een mooie traditie te worden: de Art Collection van Warsteiner. Voor de derde keer op rij vroeg de Duitse bierbrouwer internationale kunstenaars om een glas te ontwerpen. Dit keer heeft de collectie zelfs een mooi Nederlands tintje.

De pils van Warsteiner drink je natuurlijk uit het mooie tulpglas. Dit glas is dan ook het canvas waar de deelnemende kunstenaars op moeten werken. Dit jaar was het thema One of the world’s biggest small family brewers, want Warsteiner is ondanks de grote bekendheid nog steeds eigendom van de familie die de brouwerij ooit begon. Catherina Cramer, de huidige eigenaar, is van de 9de generatie.

De kunstenaars die met dit thema aan de slag mochten komen allen uit Europa: De Duitse ontwerper Andy Gellenberg voorzag het glas van hop, graan, graffiti en doodles in mooie pastelkleuren. Art of Sool, een Italiaans collectief van drie kunstenaars, ontwierp een glas in graffiti-stijl waarop je onder andere een drinkende koning, een vos, een biervat en hop kunt vinden. Hier zijn de kleuren vooral rood en blauw.

Typografie

Last but not least is er het glas ontworpen door BoomArtwork, de artiestennaam van de Nederlandse illustrator Eric van den Boom. Hij liet zich letterlijk inspireren door het thema en plaatste de tekst op het glas. Hierbij gebruikte hij een mooie klassieke typografie die je vroeger in reclames zag en nu ook weer aan populariteit wint. Het logo van Warsteiner vormt het stralende middelpunt van dit design.

Wil jij je Warsteiner drinken uit één van de glazen uit de nieuwe Art Collection? Als je tussen 31 juli en 6 augustus een krat Warsteiner koopt bij Gall & Gall krijg je één glas gratis. Ook zijn de glazen te vinden in diverse horecagelegenheden waar ze Warsteiner schenken. Om je collectie compleet te maken, kun je binnenkort terecht in een webshop van Warsteiner waar de glazen te koop zijn voor €4.99 per stuk.

Warsteiner Art Collection

Warsteiner Art Collection

Warsteiner Art Collection

Warsteiner Art Collection
BoomArtwork