Schone lucht in huis dankzij Dyson

Dyson Pure Cool Link

Binnenshuis is de lucht dikwijls verontreinigd. Meestal is het zelfs nog vuiler dan de lucht buiten de deur. Tijd om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld met de Pure Cool Link van Dyson. Dit apparaat trakteert je op schone en frisse lucht in huis.

Vaak sta je er niet bij stil, maar in je huis kan de luchtkwaliteit erg slecht zijn. Het wemelt er namelijk van de gassen, allergenen en verontreinigende stoffen. Die mooie bos bloemen op het aanrecht, je open haard, schoonmaakmiddelen, de gezellige kaarsen op tafel, de pannen op het vuur en je huisdier(en): ze zorgen allemaal voor vervuilde lucht binnenshuis. Daarnaast geven ook meubels van schuimrubber en geverfde muren dampen af die niet goed voor je longen zijn. En een raampje openzetten heeft maar gedeeltelijk zin, want behalve frisse lucht komen er ook pollen en uitlaatgassen je huis binnen gewaaid. Wat is dan wel een goede manier om de lucht binnenshuis schoon te krijgen?

Gebruiksvriendelijk design

Dyson komt met een oplossing voor dit probleem in de vorm van de Pure Cool Link, een luchtreiniger en ventilator in één. De afgelopen tijd hebben wij het toestel mogen testen en dat is ons zeer bevallen. Allereerst valt het design op. Zoals we van Dyson gewend zijn, is ook dit apparaat prachtig vormgegeven. Heel fijn in wit met zilver. Bovendien is het geheel erg gebruiksvriendelijk. Je klikt de luchtring zo op het onderstel en de afstandsbediening wordt kant en klaar meegeleverd. In het zilveren onderstel zit het filter verwerkt dat uit meerdere technologische hoogstandjes bestaat. Bij normaal gebruik zul je ongeveer 1 x per jaar een nieuw filter moeten aanschaffen. Tussendoor is het toestel verder makkelijk schoon te houden met een zachte borstel of doek.

Dyson Link app

Nadat de Pure Cool Link in elkaar is gezet, kun je een app te installeren op je telefoon. Dit is wederom gauw gepiept. Zodra het apparaat via de Wi-Fi is gekoppeld aan de app kan het echte werk beginnen. Via de app is het natuurlijk mogelijk om het toestel op afstand te bedienen, maar vooral handig zijn de statistieken die je kunt bekijken met betrekking tot de luchtkwaliteit binnenshuis. En het is mogelijk om je woonplaats in te voeren, zodat je ook de kwaliteit van de lucht buiten je huis kunt checken. Mooie manier om de twee met elkaar te vergelijken. Door het gebruik van de app werkt het toestel mogelijkerwijs nog beter.

Automatisch

Na installatie kiezen we voor de automatische modus. De ingebouwde sensoren van het apparaat zullen van nu af aan de lucht in huis controleren. Zodra er vervuiling wordt gedetecteerd zal de Pure Cool Link reageren en starten met het reinigen van de lucht. De mate van vervuiling stelt vervolgens hoe hard het toestel gaat werken. Er zijn in totaal 10 standen. Hoe hoger het getal, hoe viezer de lucht. Meestal geeft het led-schermpje bij ons in huis een getal tussen de 1 en 3 aan, maar soms springt ie ineens op 6 of 8. Het toestel werkt vooral hard als je eten aan het bakken bent of de oven aan hebt staan. Ook het openen van de vaatwasser direct na het wasprogramma zorgt voor hoge cijfers. En als we de deur aan de straatkant openzetten, gaat ie ook tekeer. Allemaal momenten van vervuiling waar je je eerder niet helemaal bewust van was.

Verschillende standen

De Pure Cool Link maakt weinig herrie en zorgt voor een subtiele, gelijkmatige luchtstroom in huis. Het bereik van het apparaat is groot. Je kunt het onderstel ook kantelen en heen en weer laten draaien. Dat laatste lijkt ons fijn voor op een warme zomerdag. Dan werkt het echt als verkoelende ventilator. Momenteel maken we van die optie echter nog niet veel gebruik. Verder is de nachtmodus ook een handige mogelijkheid. Het schermpje wordt dan donkerder en het geluidsniveau is lager. Ook voel je ‘m bijna niet waaien. Terwijl je ligt te dromen, wordt dus heel subtiel je slaapkamer gereinigd.

Conclusie

Het is wel duidelijk: we zijn fan van de Pure Cool Link! Op een subtiele manier wordt continu de luchtkwaliteit binnenshuis verbeterd. Door het apparaat word je je ook veel bewuster van de vervuiling die op dit niveau plaatsvindt. En deze vorm van vervuiling neemt eigenlijk alleen maar toe. Het is daarom een geruststellend idee een mooi en gebruiksvriendelijk toestel in huis te hebben dat dit probleem direct aanpakt.

Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link

Dyson Pure Cool Link