Yoni Alter brengt zijn liefde naar Londen

Love Continuum
Foto’s © Yoni Alter

De wereld kan wel wat meer liefde gebruiken. Kunstenaar Yoni Alter draagt zijn steentje bij door een flinke dosis daarvan te brengen naar Londen. Op het Duke of York Square in Chelsea staat sinds kort zijn sculptuur Love Continuum.

Of je de boodschap van de kunstenaar meteen begrijpt, hangt helemaal af van de richting waaruit je de sculptuur benadert. Het zou in eerste instantie ook gewoon een speelse lijn in een felle tint rood kunnen zijn. Wellicht is dat al genoeg om een klein beetje liefde van de kunst in ontvangst te nemen. Sta je echter in de juiste hoek voor Love Continuum, dan zie al snel de boodschap in de vorm van de letters die het woord LOVE spellen.

All You Need Is Love

De combinatie van kunst in de openbare ruimte en het woord LOVE doen al snel denken aan de iconische sculptuur van Robert Indiana. Alhoewel de uitvoering in dit geval anders is, zijn er ook behoorlijk wat overeenkomsten tussen het werk van Indiana en Alter te vinden. Ze brengen allebei een simpele, maar krachtige boodschap over in mooie rode letters. The Beatles zongen niet voor niets: All You Need Is Love. Soms is het leven inderdaad zo simpel.

Mocht je de sculptuur in Londen in het echt willen bewonderen: Love Continuum is tot in augustus 2024 te zien als onderdeel van een Art Trail die is gemaakt in het kader van de Kensington and Chelsea Art Week. Op die kunstroute zijn naast deze sculptuur ook werken te zien van onder andere Simone Brewster en Gerhard Richter. Wil je meer werk zien van Yoni Alter? Ga hem dan volgen op Instagram.

Love Continuum

Love Continuum

Love Continuum