Zo maak je snel en makkelijk een app

Zo maak je snel en makkelijk een app

Je kunt tegenwoordig niet meer om de functionaliteit en effectiviteit van apps heen. We doen eigenlijk alles met een app: we checken het weer, lezen het nieuws, gebruiken social media en regelen onze bankzaken met een app. Het is dan ook niet zo gek dat veel ondernemers geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een eigen app om de verkoop, service en human resources van hun bedrijf te verbeteren. En dat hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. In dit artikel lees je hoe je zelf een app kunt ontwikkelen om je onderneming te laten groeien en welke kant-en-klare apps je kunt gebruiken voor soortgelijk resultaat.

Zelf aan de slag met apps

Eigenlijk is een app onmisbaar bij het verbeteren van de verkoop, van de service voor klanten en van human resources voor het personeel. Het is natuurlijk interessant om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een app en zoals eerder benoemd, hoeft dat helemaal geen ingewikkelde opgave te zijn. Je kunt bijvoorbeeld Power Apps gebruiken, waarmee je snel en makkelijk een eigen app kunt ontwikkelen. Dit is een voorbeeld van een low-code/no-code platform. Hierop kunnen gebruikers, ongeacht hun technische vaardigheden, snel en makkelijk een mobiele webapp bouwen. Met de drag-and-drop interface kun je formulieren, kaarten, grafieken en andere elementen combineren en kun je een app maken die volledig aansluit bij de behoeften van jou en je bedrijf. Je hebt voor deze platforms geen code kennis nodig, doordat je creëert met een visuele interface en dus hoeft te programmeren.

Kant-en-klare apps voor direct gebruik

Je kunt dus snel en makkelijk zelf een app ontwikkelen met low-code/no-code platforms waar je geen kennis over codering en programmering nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om met een kant-en-klare app aan de slag te gaan, waarmee je dezelfde resultaten kunt boeken. Dit kan bijvoorbeeld met Business Apps. Dit soort apps kun je direct naar wens invullen. Zo kun je functionaliteiten toevoegen en de app volledig aanpassen naar de behoeften van jou en je bedrijf. De kant-en-klare apps zijn schaalbaar, dat wil zeggen dat je de kant-en-klare apps net zoals de zelfgemaakte apps mee kan laten groeien met de schaal van je bedrijf.

Combineren van zelfgemaakte apps en kant-en-klare apps

Het is mogelijk om beide varianten met elkaar te combineren. Dat doe je door bijvoorbeeld een kant-en-klare app aan te vullen met een workflow en data van Power Apps. Op die manier kun je een app nog meer laten aansluiten op de wensen, behoeften en merkidentiteit van jou en je bedrijf. Ook is het altijd mogelijk om een app voor zowel mobiel als web goed toegankelijk te maken. Zo kunnen jouw apps altijd en overal worden gebruikt en zullen de verkoop en service van je bedrijf verbeteren.