Foto’s van Albarrán Cabrera in Ibasho Gallery

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Vanaf 28 januari presenteert de Antwerpse IBASHO Gallery het werk van Albarrán Cabrera. Het fotografenduo uit Spanje biedt met hun tentoonstelling Pale Blue ● een nieuw perspectief op de relatie tussen mens en planeet.

Natuurlijk, we kunnen momenteel niet afreizen naar Antwerpen, maar dat weerhoudt ons er niet van om over bijzondere kunstenaars en mooie tentoonstellingen te blijven schrijven. Het is altijd leuk om iets nieuws te ontdekken, zoals de kunstzinnige foto’s van Angel Albarrán en Anna Cabrera.

Pale Blue ● is de tweede solotentoonstelling van Albarrán Cabrera bij IBASHO. De expositie sluit perfect aan bij de staat waarin wij ons, als bewoners van deze aarde, momenteel bevinden. We bevinden ons momenteel op een tweesprong, waarbij we moeten kiezen voor het juiste pad om zo onze gezondheid en onze leefwereld veilig te stellen. De tentoonstelling nodigt ons uit om opnieuw aansluiting te vinden bij de aarde en de natuur.

Ook een boek beschikbaar

Naast de tentoonstelling heeft Albarrán Cabrera ook een boek uitgegeven, samen met (M)éditions & IBASHO. Zowel de tentoonstelling als het boek zijn “een symbolische reis van waar de mens nu staat, teruggaand naar de oorsprong van de aarde”.

“Wij zijn slechts een kleine anekdote in de evolutie van deze planeet”, aldus Albarrán Cabrera. “Maar in onze trots moeten we stellen dat wij diegenen zijn die de planeet verwoesten. Door het vergiftigen van de oceanen, de bodem en de lucht, zijn wij de enigen die het menselijke ras uitroeien. Moeder Aarde leeft al eeuwen zonder ons en zal dat ook blijven doen.”

Eerbetoon aan unieke foto vanuit de ruimte

Pale Blue ● is ook een hommage aan een iconische foto van de aarde die, vanaf een recordafstand van 6 miljard kilometer, werd genomen door de Voyager 1 ruimtesonde op 14 februari 1990. Het beeld werd genomen als deel van een serie ‘familieportretten’ van ons zonnestelsel. Astronoom Carl Sagan beschrijft in zijn boek Pale Blue Dot wat hij ziet als de hogere betekenis van dat beeld: “… Misschien is er geen beter bewijs van de dwaasheid van de menselijke hoogmoed dan dit verre beeld van onze kleine wereld. Voor mij onderstreept het onze verantwoordelijkheid om vriendelijker met elkaar om te gaan, en om het bleke blauwe stipje, de enige thuis die we ooit hebben gekend, te behouden en te koesteren…”

De tentoonstelling loopt van 28 januari tot 14 maart 2021 bij IBASHO Gallery in Antwerpen. Het boek is verkrijgbaar in de galerie of via de webshop.

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Albarrán Cabrera - Ibasho Gallery

Alle foto’s © Albarrán Cabrera, met medewerking van IBASHO Gallery.