Yoshitomo Nara werkt samen met The Skateroom

Yoshitomo Nara x The Skateroom

Bij The Skateroom maken ze skateboards die je aan de muur kunt hangen. Ermee skateboarden kan in principe ook, maar daarvoor zijn ze eigenlijk veel te mooi.

Ze werken namelijk regelmatig samen met kunstenaars of beheerders van het werk van een beroemde kunstenaar die niet meer in leven is. Samen brengen ze dan een serie skateboards uit met daarop een hoge kwaliteit print van een bekend werk. Dit alles voor een zeer schappelijke prijs.

De meest recente samenwerking is met het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) en de Japanse kunstenaar Yoshitomo Nara. Normaal gesproken zou in het LACMA op dit moment een overzichtstentoonstelling met werk van Nara te zien zijn. Zijn werk kenmerkt zich door invloeden uit manga en de plat weergegeven figuren (Super Flat Art).

Drieluik

Drie van de werken van Yoshitomo Nara zijn aangebracht op een serie skateboards van The Skateroom. Het gaat om Untitled, Alone in the wind en Peace Girl. Van twee werken is een drieluik gemaakt, waarbij je dus drie decks naast elkaar op moet hangen. Het derde werk bestaat uit een enkel deck. De prijzen zijn €250 voor het enkele skateboard en €600 voor een drieluik.

De expositie met werk van Yoshitomo Nara zal de komende jaren musea over de hele wereld aandoen. Voor de periode juni tot september 2021 staat de Kunsthal in Rotterdam op de planning.

Yoshitomo Nara x The Skateroom

Yoshitomo Nara x The Skateroom