De eerste 100% vrouwelijke video van Vans

Een kleine revolutie in de wereld van het skateboarden. Vans heeft deze week de eerste video uitgebracht waaraan alleen maar vrouwen hebben meegewerkt. Zowel de skaters die je in de video ziet als het productieteam achter de schermen is vrouw.

Filmmaker en skateboarder Shari White gaat in de video op zoek naar de huidige rol die vrouwen spelen in de wereld van het skateboarden. Die rol begint steeds groter te worden. Op straat zie je steeds vaker meisjes en vrouwen skateboarden, maar ook in het professionele circuit kom je steeds vaker vrouwen tegen.

Talenten

In deze video staan de aanstormende talenten Una Farrar, Breana Geering en Fabiana Delfino centraal, maar er zijn ook kleine rollen en cameo’s van bekende namen als Beatrice Domond, Cher Strauberry, Clara Solar en Poppy Olsen. Het verhaal dat je ziet is universeel: skateboarden zorgt voor unieke vriendschappen.

Het is Shari White bovendien gelukt om de video een heerlijke old school vibe te geven. Beelden doen soms vintage aan en de gekozen soundtrack met onder andere The Church en Galaxie 500 vult de sfeer perfect aan.