Hardlopen op de nieuwe adidas Supernova Rise

Hardlopen op de nieuwe adidas Supernova Rise
Foto’s: adidas

Wil je (weer) met hardlopen gaan beginnen? Of zoek je een fijn nieuw paar hardloopschoenen? Wij hebben de afgelopen week flink wat testkilometers gemaakt op de nieuwe Supernova Rise van adidas en zijn daar erg enthousiast over.

Hardlopers kun je grofweg in twee categorieën verdelen: serieuze renners die vaak aan wedstrijden meedoen en graag hun persoonlijke records verbreken en recreatieve lopers die één of een paar keer per week een rondje in de buurt gaan rennen. En dan heb je natuurlijk ook nog de groep die wil gaan rennen, maar zich daartoe moet verzetten. Uit onderzoek van adidas blijkt namelijk dat veel mensen wel willen hardlopen, maar dat niet doen. Als belangrijkste redenen komen slecht weer, gebrek aan motivatie en oncomfortabele schoenen naar voren.

Op het weer hebben we natuurlijk geen invloed, maar comfortabele schoenen zijn te regelen en dan komt het waarschijnlijk ook goed met de motivatie. Ik heb in ieder geval erg genoten van het rennen op de adidas Supernova Rise. Zodanig dat ik ook tijdens een regenbui naar buiten ben gegaan voor een testrondje. Bij het aantrekken van de Supernova Rise merk je al direct dat je een fijne schoen aan je voeten hebt en dat zorgt dus dat je zin hebt om te gaan uitproberen.

Stevige hiel

Wat als eerste opvalt bij de adidas Supernova Rise is de stevige hiel, de zool die precies perfect hard/zacht is en hoe goed de schoen om je voeten sluit. Mijn voeten zakken normaal gesproken iets naar binnen, maar dat corrigeert de schoen heel netjes. Geheel tegen hedendaagse trends in is de zool niet extreem dik en verend, maar voelt het allemaal zoals je het wilt. In de zool zitten overigens wel flink wat moderne technieken om het rennen comfortabel te maken.

Zo heeft de middenzool het gloednieuwe Dreamstrike+, een nieuw superschuim dat nóg betere demping en comfort geeft. Daaronder vinden we de Support Rods die eerder al in de topmodellen van adidas te vinden waren. Dit supportsysteem heeft min of meer de vorm van de botten in je voet en zorgt voor stabiliteit. De Adiwear-loopzool aan de onderkant biedt een goede grip tijdens het rennen.

In balans

Tijdens het rennen merk je echt dat de schoen heel fijn zit en dat de zool perfect in balans is. Daarmee bedoel ik dat de demping doet wat het moet doen, maar niet overdreven is, zoals bij veel moderne hardloopschoenen het geval is. Je voelt zowel de fijne demping van de zool als de subtiel de ondergrond waar je op loopt. Ook is de stabiliteit van de Supernova merkbaar goed, ook als de ondergrond niet helemaal egaal is. Mijn favoriete rondje kent onderweg een paar steile klimmetjes (bruggen, geen bergen) en dat gaat ook erg lekker met deze schoen.

Met de Supernova Rise zet adidas in op de loper die een paar keer per week wat kilometers maakt, een groep waarin heel veel lopers zullen vallen. Ik ben van mening dat adidas geslaagd is om daarvoor de perfecte allround hardloopschoen te maken. De adidas Supernova Rise scoort op alle vlakken waarop een goede schoen moet scoren. Naast alle techniek voor comfort en stabiliteit is de Supernova Rise bovendien ook mooi om te zien. Niet geheel onbelangrijk. Daarnaast is de schoen ook duurzaam gemaakt met een groot deel recyclede en hernieuwbare materialen.

Gratis uitproberen

Nu kan ik me goed voorstellen dat een review op een website persoonlijk kan zijn en dat jij als (beginnend) hardloper nog meer overtuigende argumenten kunt gebruiken om voor de adidas Supernova Rise te gaan. Speciaal daarvoor heeft adidas op dit moment een actie waarbij je de schoenen 30 dagen kunt uitproberen. Bevallen ze niet, dan kun je ze terugsturen en krijg je je geld terug. Ongeacht de staat waarin de schoenen verkeren. Meer info hierover staat op de website van adidas. Let op: de actie was geldig tijdens het schrijven van deze review, maar kan op een later moment verlopen zijn. Check dus vooral goed de actuele voorwaarden bij adidas.

De Supernova-lijn van adidas bestaat verder nog uit de Supernova Solution, die extra demping en ondersteuning geeft voor net wat extra begeleiding van de voet tijdens de afwikkeling van hiel naar teen, en de Supernova Stride, een toegankelijker (en goedkoper) model voor beginners.

Hardlopen op de nieuwe adidas Supernova Rise
Hier zie je heel goed de Support Rod in de zool