Under is het eerste onderwaterrestaurant van Europa

onderwaterrestaurant Under

Architectenbureau Snøhetta deelt met ons de plannen van wat het eerste onderwaterrestaurant van Europa moet gaan worden. De naam van het restaurant is Under en het zal te vinden zijn in het zuiden van Noorwegen.

Net buiten het dorpje Båly zal het restaurant als een monoliet uit de zee rijzen. Of er in verdwijnen, net hoe je het bekijkt. In ieder geval zal een bezoek aan Under een onvergetelijke ervaring zijn waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Dat blijkt ook uit de dubbelzinnige naam. Under staat niet alleen voor het Engelse woord voor onder, maar in het Noors staat het voor wonder.

Champagnebar

In het bovenste deel, dat boven de waterspiegel ligt, komt een champagnebar met uitzicht op zee en de kust. Hier kun je alvast in de stemming komen voor wat komen gaat als je afdaalt naar het restaurant. De keuken staat natuurlijk in het teken van wat er lokaal uit de zee komt: kreeft, mosselen en kabeljauw.

Het interieur van het restaurant sluit aan bij de omgeving. De kleuren donkerblauw en donkergroen voeren de boventoon. De belangrijkste blikvanger is natuurlijk het grote raam van 11 bij 4 meter waardoor je naar het leven onder zee kunt kijken. In het gebouw komt ook een ruimte van waaruit marinebiologen onderzoek kunnen doen.

onderwaterrestaurant Under

onderwaterrestaurant Under

onderwaterrestaurant Under