AK Gramm geeft klassieke auto’s een opvallende makeover

A Wah Di Bumper
Foto’s AK Gramm

A Wah Di Bumper is een opvallend project van de Engelse ontwerper en DJ AK Gramm. Voor dit project gaf hij een aantal klassieke auto’s een opvallend nieuw jasje. Met dit werk wil hij heden en verleden op bijzondere wijze samenbrengen.

De laatste jaren was AK Gramm vooral druk met zijn kledingmerk Gramm. Voor de nabije toekomst zijn er ook weer grootse plannen met onder andere de opening van een eigen winkel in 2024, maar op dit moment ligt bij AK Gramm even de focus op kunst.

Austin Metro

Bij het project A Wah Di Bumper heeft de kunstenaar een aantal auto’s onder handen genomen. Zo zien we onder andere een BMW 5 Serie E34 en 3 Serie E30 plus een Volkswagen Jetta, Mercedes-Benz G-Class en een Austin Metro. Stuk voor stuk auto’s die onderdeel uitmaken van de urbane wereld waardoor AK Gramm zich graag laat inspireren én auto’s waar de kunstenaar zelf graag in rijdt.

Groen plastic

Met een paar handelingen heeft AK Gramm de auto’s veranderd in kunstobjecten. Daarvoor is vooral heel veel groen plastic gebruikt. Hiermee hebben de bekende modellen een heel nieuw uiterlijk gekregen. Vervolgens is er goed gekeken naar de locatie waar de auto’s zijn gefotografeerd. Hierbij is vooral veel gebruik gemaakt van licht, rook en water. Het eindresultaat is een serie beelden waarvan de kunstenaar overtuigd is dat het iets is dat je nooit eerder hebt gezien. Waarvan akte!

A Wah Di Bumper

A Wah Di Bumper

A Wah Di Bumper

A Wah Di Bumper

A Wah Di Bumper

Via: Hypebeast