Maak kennis met deze Nederlandse sneakermerken

Filling Pieces

Je hoeft niet altijd naar de grote sportmerken te kijken als je een paar sneakers zoekt. Ook in Nederland zijn er sneakermerken actief die absoluut de moeite van het checken waard zijn. We delen graag onze favoriete Nederlandse sneakermerken met je.

Filling Pieces

De beroemdste is waarschijnlijk Filling Pieces. Dit merk is al in 2009 opgericht door Guillaume Philibert. Tijdens zijn studie architectuur ontwierp hij zijn eerste schoen. Hij was destijds op zoek naar een sneaker die premium oogt en voelt, maar die toch scherp geprijsd is. Dat dit gelukt is blijkt wel uit het feit dat Filling Pieces wereldwijd te koop is en naast schoenen ook kleding en accessoires in de collectie heeft. Je kunt dus met recht spreken van een succesverhaal.

Studio Hagel

Iets heel anders, maar daarom zeker niet minder interessant, is Hagel. Mathieu Hagelaars is al flink wat jaren bezig met het radicaal customizen van sneakers. Daarin gaat hij flink wat verder dan enkel nieuwe kleuren of materialen. De sneakers van Studio Hagel zijn echt anders. Dit zorgt ervoor dat Hagelaars heeft samengewerkt met grote merken als Off-White, Moncler, Valentino en Ecco. Begin 2022 maakte Studio Hagel de overstap naar het produceren van een geheel zelf ontworpen sneaker.

ETQ Amsterdam

In deze lijst mag natuurlijk ETQ Amsterdam niet ontbreken. Net als Filling Pieces richten zij zich op de luxemarkt. De sneakers van ETQ vallen op vanwege het minimalistische design en het gebruik van mooie en duurzame materialen. ETQ Amsterdam richt zich met hun sneakers op een modieuze doelgroep die niets heeft met overdaad en logo’s. Deze schoenen kunnen daarom ook prima bij een wat nettere outfit of voor op je werk.

Mercer

Wie wel eens door Mercer Street in New York heeft gewandeld, weet dat deze plek het kloppend hart van de modewereld is. Alle coole merken zitten hier bij elkaar in prachtige flagship store. Ook Pim Dresen liet zich inspireren door deze plek en besloot zijn schoenenmerk naar Mercer Street te vernoemen. De ontwerpen van Mercer zijn stijlvol en overduidelijk geïnspireerd door sportief en preppy Amerika.

Zoolmates

Het meest Nederlandse merk van allemaal is misschien wel het relatief nieuwe Zoolmates. Zij maken klassiek witte sneakers van zoveel mogelijk duurzame materialen en laten deze produceren in deels Nederland en deels Roemenië. Daarbij is de intentie om de gehele productielijn naar Nederland te halen. Een prachtig initiatief.