Alex Chinneck laat gebouw zweven in Londen

zwevend gebouw

Is Alex Chinneck een kunstenaar of een goochelaar? Met zijn nieuwste werk in Londen weet hij iedereen voor de gek te houden.

Het lijkt net of het bovenste deel van het marktgebouw bij Covent Garden is losgerukt en aan het zweven is. In werkelijkheid is het een kunstwerk van Alex Chinneck met de naam Take my lightning but don’t steal my thunder. De stunt die Chinneck uithaalt is zo goed dat het eigenlijk zonde is om te verklappen wat hij heeft gedaan met het 184 jaar oude gebouw.

Constructie

Wat je hier ziet is namelijk een replica van het marktgebouw die in de studio van Alex Chinneck is gebouwd. Door een speciale constructie aan de binnenkant van het gebouw lijkt het bovenste deel te zweven. De grote grap is dat het echte gebouw nog helemaal intact is, maar aan de andere kant van de hallen te vinden is. Ondanks dat dit kunstwerk op het verkeerde plein staat trappen mensen massaal in deze geniale grap.

Ben je binnenkort in Londen? Dit kunstwerk is nog tot 24 oktober te bewonderen. Wil je meer weten over Alex Chinneck en dit project dan kan ik je een interview met website Designboom aanraden.

zwevend gebouw

zwevend gebouw

zwevend gebouw

zwevend gebouw

zwevend gebouw

zwevend gebouw
Alex Chinneck voor zijn kunstwerk