Begin voor jezelf en maak je dromen waar

Chris Guillebeau - De € 100 startup

Veel mensen hebben een baan die ze helemaal niet leuk vinden. Ze denken regelmatig aan het starten van een eigen bedrijf, maar zijn hier nooit aan begonnen. Chris Guillebeau geeft in zijn boek De € 100 startup praktische tips om echt van start mee te gaan.

Aan ideeën en passies ligt het vaak niet. Wie heeft er nooit gedroomd van geld verdienen met je hobby of met iets waar je echt goed in bent? Of heb je ergens een gat in de markt ontdekt? De stap zetten naar het opzetten van een bedrijf wordt slechts zelden gezet en vaak is geld daarbij de belangrijkste factor om het niet te doen.

Het idee is namelijk dat voor het opzetten van een bedrijf een enorm budget nodig is. Geld dat de meeste mensen niet zomaar hebben en dat een bank niet makkelijk zal verstrekken. In dit boek legt Guillebeau uit dat het ook mogelijk is om klein te beginnen. In sommige gevallen zelfs met een budget van slechts €100,-.

Verhalen uit de praktijk

Aan de hand van heel veel verhalen uit de praktijk laat dit boek zien hoe anderen het gelukt is om met beperkte middelen een succesvol bedrijfje te beginnen. Het gaat dus niet om enorme bedrijven met heel veel personeel, maar ook kleine zelfstandige ondernemingen, waar mensen een prima inkomen mee verdienen én daarbij ook nog eens elke dag genieten omdat ze doen wat ze leuk vinden.

In handige stappen neemt Chris Guillebeau je mee naar alles wat er komt kijken bij het voor jezelf beginnen. Van het idee tot de financiering en van klanten vinden tot groter groeien. Ook mislukkingen en de wijze lessen die je daaruit kunt trekken komen aan bod. Erg leerzaam en inspirerend. Loop je al een tijdje met een plan of een wens rond? Dan is de € 15 die dit boek kost een prima eerste investering. Wie weet waar het de aanzet toe is!