Beste Netflix-films en series van 2020

still uit de film Extraction

Het streamen van Netflix-films en -series is niet meer weg te denken. Deze populaire streamingdienst is over de hele wereld een begrip. Urenlang kun je vanuit je luie stoel TV-series en films kijken en dat zonder tussenkomst van reclames.

Het maakt niet uit waar jij je bevindt, via een internetverbinding kun je gewoon Netflix streamen. Dit maakt Netflix dan ook zo populair. Je hebt geen TV-abonnement meer nodig.

De meest gekeken Netflix films en series van 2020

Bij de Nederlandse Netflix kun je kiezen uit zo’n 3.700 films en series. Dit is een flink aanbod, maar wat zijn voor dit jaar de meest gekeken films en series via deze streamingdienst?

1. Actiefilm Extraction

We bijten het spits af met de spannende actiefilm Extraction, met in de hoofdrol Chris Hemsworth. In Extraction speelt de Thor-acteur de snoeiharde huurling Tyler Rake die naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden. Het is een heerlijke film om te kijken. De actiescènes zijn om te smullen. Dat kan ook niet anders met de ervaren stuntman Sam Hargrave op de regisseursstoel.

2. Avonturenfilm Wonder Women

De avonturenfilm Wonder Women van regisseur Patty Jenkins is een absolute must see. Wonder Women werd in 2017 uitgebracht, waarbij de bioscopen volle zalen trokken. Wereldwijd heeft de film maar liefst 822 miljoen dollar opgebracht. Wanneer een piloot neerstort en vertelt over een conflict in de buitenwereld verlaat Diana, een Amazone krijger in opleiding, haar huis om een oorlog uit te vechten. Daarbij ontdekt ze haar volledige krachten en haar ware lot.

Wonder Women is helaas nog niet te zien op de Nederlandse Netflix. Maar niet getreurd via Netflix Amerika kun je deze film en nog vele andere series wel bekijken. Het aanbod van Netflix in de Verenigde Staten is dan ook veel groter. Wil je niet wachten tot de Nederlandse Netflix de achterstand op de Verenigde Staten heeft ingehaald? Gebruik dan een VPN en kijk ook naar de films en series die je alleen bij de Amerikaanse Netflix kunt zien. Jouw filmavond met Wonder Women kan direct starten.

3. Mini-serie Unorthodox

Op Netflix draait de Duits-Amerikaanse mini-serie Unorthodox. Het verhaal gaat om het 19-jarige Joodse meisje Esty (Shira Haas). Ze vlucht uit haar gearrangeerde huwelijk en verlaat de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Brooklyn, New York. Haar nieuwe bestemming is Berlijn, waar ze kennismaakt met jongeren die héél anders leven. Er gaat een wereld open voor Esty. Echter, haar echtgenoot en diens neef reizen ook af naar Berlijn om haar terug te halen.

Deze mini-serie is spannend en ontroerend tegelijk. De rol van Esty wordt werkelijk fantastisch gespeeld door Shira Haas.

4. Serie Sweet Magnolias

Als je even nergens zin in hebt en je opgevrolijkt wilt worden, dan is er geen betere nieuwe serie op Netflix dan Sweet Magnolias. De dagelijkse strubbelingen van de drie jeugdvriendinnen Maddie (JoAnna Garcia Swisher), Helen (Heather Headley) en Dana Sue (Brooke Elliott) werken namelijk enorm therapeutisch.

De vriendinnen vinden de broodnodige steun bij elkaar wanneer ze om moeten gaan met scheidingen, puberende kinderen, een carrière die niet altijd even lekker loopt. En nog zoveel meer dagelijkse zaken waar we ons allemaal in herkennen. Een heerlijke serie om urenlang naar te kijken via Netflix.

5. De film Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado

Deze nieuwe Netflix-docu mag je zeker niet missen, Mucho Muco Amor: The Legend of Walter Mercado. Wie op het eerste oog wellicht aan een Tiger King-achtige situatie denkt, heeft het echter mis. Astroloog Walter Mercado (wereldberoemd in Latijns-Amerika) is inderdaad een beetje extra, maar zijn levensverhaal is erg hoopgevend, gelaagd en genuanceerd.

Deze Walter ging van een gevoelige plattelandsjongen naar een absolute TV-sensatie. De documentairefilm laat zien hoe het nu met deze ‘living legend’ gaat. Het is adembenemende en fantastische film die je echt op Netflix gezien moet hebben.

6. Serie Avatar: The Last Airbender

Avatar: The last Airbender is een serie die afkomstig is van Nickelodeon. De serie is nog altijd razend populair en vertelt het verhaal van zus Katara en broer Sokka. Als ze de jonge Aang wekken uit een lange winterslaap, komen ze erachter dat het eigenlijk een Avatar is en dat hij geheime krachten heeft. Het is aan hem om alle naties in evenwicht te houden.

Het is een serie voor het hele gezin. Een echte zogenoemde familieserie waar je urenlang achter elkaar naar kan kijken bij Netflix.

7. Dramaserie Hollywood

Netflix neemt ons met de sterke dramaserie Hollywood mee naar het beloofde filmland, maar dan een flinke stap terug in de tijd. De gouden periode van Hollywood, om precies te zijn net na de Tweede Wereldoorlog. Dit was een wereld vol smerige hoge bazen en racisme. De serie toont aan hoe deze wereld eruit had kunnen zien als er destijds andere films werden gemaakt. Het zet je daardoor flink aan het denken.

De rollen zijn onder andere vertolkt door The Big Bang Theory-ster Jim Parsons en Darren Criss (Glee).

De wereldwijde impact van streamingdienst Netflix

Generaties groeien op met het gemak dat je altijd en overal je favoriete serie of film kunt kijken. Netflix is dominant, snoept TV-tijd af van gevestigde zenders en verandert levens.

Hits als Stranger Things, Orange is the New Black en House of Cards domineren gesprekken bij de koffieautomaat en fans organiseren speciale kijkavonden. In gezinnen dicteert Netflix de kijkkeuzes op TV, iPad of telefoon. Wil je niks missen, dan kan je eigenlijk in 2020 niet meer zonder de streamingdienst van Netflix Nederland en Amerika. Voor urenlang kijkplezier.