Hoe hulpmiddelen een verschil kunnen maken

badkamer

De voordelen van hulpmiddelen voor ouderen

Ben jij benieuwd hoe hulpmiddelen zoals een douchekrukje het verschil kunnen maken bij ouderen? Wanneer je op leeftijd bent, merk je dat sommige dingen wat lastiger gaan. Douchen wordt een stuk minder eenvoudig en je mobiliteit wordt een stuk minder. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je weer mobiel bent en op een veilige manier kunt douchen. Wij vertellen je in dit artikel welke voordelen hulpmiddelen zoal hebben voor ouderen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek meer over de voordelen van hulpmiddelen.

Veilig de douche gebruiken

Onderzoek heeft uitgewezen dat 11% van de ongelukken met ouderen in de badkamer plaatsvinden. Deze ongelukken gebeuren het meest onder de douche. Wandbeugels in de douche plaatsen kan je helpen om veiliger te douchen, alsmede het plaatsen van een douchekrukje. Veel mensen hebben moeite om zichzelf te douchen en kunnen niet lang in een douche staan. Het douchekrukje kan in dat geval de juiste ondersteuning bieden.

Veiliger drempels over

Er zijn ook speciale drempelhulpen. Hierdoor kun je veilig over de drempel van je voordeur en andere drempels in huis heen. Wanneer je als oudere langer zelfstandig woont, heb je letterlijk met meer drempels te maken. Een hulpmiddel zoals een drempelhulp kan je ondersteunen bij het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Ook als je gebruikmaakt van hulpmiddelen zoals een rolstoel, een rollator of een scootmobiel is dit erg handig. Je kunt speciale drempelhulpen op maat laten samenstellen, waardoor je eenvoudig over je eigen drempel heen kunt.

Meer mobiliteit

Hulpmiddelen zorgen er ook voor dat je een stuk mobieler wordt en zo zelfstandig mogelijk in je eigen woonomgeving kunt blijven wonen. In je eigen huis wonen is het meest vertrouwd en ook het meest prettig. Door hulpmiddelen zoals een rollator zorg je ervoor dat je in beweging blijft. Het biedt de mogelijkheid om goed door te blijven lopen zonder valgevaar, wat je als oudere een veilig gevoel geeft. Ook als er sprake is van heupklachten of balansproblemen. Met een rollator zal je vaker naar buiten durven, omdat deze je stevigheid biedt en op weg helpt. Hierdoor kun je ook je zelfredzaamheid vergroten. Tevens biedt het een voordeel voor het onderhouden van sociale contacten, omdat je weer naar buiten kunt en dit ook durft met behulp van een hulpmiddel.

Wist je dit al over de voordelen van hulpmiddelen voor ouderen?