Luister naar broeder Dieleman en Bonnie “Prince” Billy

Gloria RSD15

Tijdens Record Store Day verschijnen er altijd bijzondere uitgaven. De release waar ik dit jaar het meest naar uitkijk is de 7″ van broeder Dieleman en Bonnie “Prince” Billy.

Op deze single zingen beide artiesten een nummer van elkaar. Uniek daarbij is natuurlijk dat een bekende zanger als Bonnie “Prince” Billy een Zeeuws nummer covert. Niet dat hij in het Zeeuws gaat zingen, maar ook in de vertaling en nieuwe uitvoering is het lied prachtig.

Het gaat om Gloria van het gelijknamige album (dat hoog in mijn top 10 van beste albums van 2014 staat). Bij het nummer is ook een video gemaakt. Mooi is dat de clip door Nederlanders is gemaakt en wel tijdens de zonsverduistering van een paar weken geleden. De regie was in handen van Eduard Walhout en de poppenspeler is niemand minder dan Tonnie Dieleman zelf.

De single komt uit in een strikte oplage van 2000 stuks met op de andere kant het nummer Drie Vragen door broeder Dieleman wat een cover is van Three Questions van het album Master and Everyone. In de Velvet in Leiden is tijdens Record Store Day een optreden van broeder Dieleman.